Cristian Diaconescu, presedintele de onoare al UPNR: Autostrada Transilvania este un proiect strategic si trebuie sa continue


Cristian Diaconescu, presedintele de onoare al UPNR, a declarat ca autostrada Transilvania este un proiect strategic, care trebuie sa continue si in 2011.

Fostul ministru de Externe a declarat ca in 2011 pe langa Coridorul IV trebuie sustinuta si autostrada Transilvania, unde statul a cheltuit sume semnificative.

"Va trebui sa vedem, in 2011, unde se investesc banii intr-un spatiu bugetar redus. Prioritatile trebuie sa fie investitiile de pe Coridorul IV, unde putem atrage fonduri europene, dar, pe alta parte, trebuie sa discutam despre Autostrada Transilvania ca despre un proiect strategic, pe care s-au cheltuit sume serioase. Acest proiect va trebui tratat cu atentie si nu neaparat in relatie cu Coridorul IV. Este o investitie pe termen lung care ar crea pierderi daca lucrarile s-ar opri", a declarat Cristian Diaconescu.

Presedintele UNPR a mai spus ca, pentru 2011, coalitia de guvernare trebuie sa stabileasca prioritatile de investitii, dar ca proiectul Autostrazii Transilvania nu trebuie sa fie afectat.

Ministerul Transporturilor a reusit pana acum sa finalizeze 52 de kilometri din autostrada Transilvania, dupa 6 ani de lucru.

Comentarii Facebook