Miercuri 24 Aprilie

Crin Antonescu, despre proiectul Roșia Montană: ”Trebuie respins!”

 

Presedintele Senatului și liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat că proiectul de exploatare a aurului de la Roșia Montană ar trebui respins, deoarece ”un numar semnificativ de cetateni nu au incredere ca un astfel de proiect va folosi resursele in beneficiul acestei țări”.

 

Declarația lui Antonescu vine chiar înaintea dezbaterilor din comisiile parlamentare asupra proiectului. ”E o declaratie care nu angajeaza nici Senatul si nici PNL. Astazi, desi discutiile din Parlament nu au inceput, am un punct de vedere ferm in legatura cu proiectul Rosia Montana. Cred ca proiectul Rosia Montana nu poate fi sustinut, ci respins. Am ajuns la aceste concluzii nu din motive tehnice, ci pentru ca exista consecinte si realitati majore care in acest moment impiedica aprobarea acestui proiect.

 

Un numar semnificativ de cetateni nu au incredere ca un astfel de proiect va folosi resursele in beneficiul acestei tari. S-au aruncat de catre politicieni de varf acuzatii. Eu nu cred ca presedintele, prim-ministrul si alti poiticieni sunt angajati in lobby pentru Rosia Montana. Eu nu am facut niciodata astfel de acuzatii. Dar sentimentul la o mare parte din opinia publica romaneasca, suspiciunea ca asa ceva s-ar putea intampla, este un alt motiv pentru care ar trebui oprit proiectul”, a spus Antonescu.

 

PNL va lua o decizie, iar pozitia mea este evident aceasta. Partidul poate lua orice decizie, chiar daca pozitia mea este aceasta. Si as mai adauga ceva: nu sunt ecologist. Respect efortul tuturor, preocupati de un mediu sanatos, dar nu sunt un ecologist. Cred ca prioritatile majore ale Romaniei sunt dezvoltarea economiei si exploatarea civilizata a resurselor, dar nu sunt un ecologist.

 

Raman convins ca investitiile trebuie sa fie o prioritate pentru guvern, dar in acelasi timp trebuie sa fie sanatos si bine comunicate, in spatele lor sa se afle o sustinere. Nu-mi scapa argumentele lor, interesele lor, a celor din Rosia Montana si le respect. Avem de-a face cu o problema nationala, nu una locala.

 

Nu e un punct de vedere discutat, negociat cu premierul Ponta, asa cum nu e nici cu Partidul National Liberal”, a mai precizat Crin Antonescu, într-o declarație publică.

Comentarii Facebook