Crin Antonescu dă vina pe Victor Ponta pentru criza politică: ”Fiecare minut din această criză a fost generat de domnul Ponta”



Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că liberalii nu își asumă absolut deloc responsabilitatea pentru această criză politică apărută în cadrul coaliției guvernante, ci dă vina în totalitate pe Victor Ponta și PSD.

"Nu ne asumăm nicio responsabilitate pentru că nu avem nicio vină în sensul acesta. Sută la sută fiecare zi și fiecare oră, fiecare minut din această criză a fost generată de domnul Ponta și de PSD, acum nu știu PSD în general, domnul Ponta e cu decizia. Deci noi, în momentul în care au fost înlocuiți, au demisionat miniștrii noștri, în aceeași ședință, în aceeași zi, am prezentat propunerile. Domnul Ponta era la Soci la olimpiadă, la inaugurarea Jocurilor Olimpice, în aceeași zi a confirmat, a declarat că oamenii sunt buni, că se bucură că vine și Iohannis în Guvern. Din acel moment noi le-am stat la dispoziție de câte ori am vrut să discutăm și niciun motiv real nu a împiedicat. Chestia asta se întâmpla cred spre weekend, ca lunea următoare lucrurile să fi fost închise în Parlament", a declarat Crin Antonescu la o conferință de presă de la Deva, potrivit Mediafax.

Întrebat ce trebuie să se întâmple luni pentru ca PNL să rămână la guvernare, Crin Antonescu a răspuns că Victor Ponta trebuie să accepte propunerile de ministri făcute de liberali.

"Domnul Ponta și PSD-ul să fie de acord să convocăm Camerele Reunite într-o ședință de maximum o oră în care domnul Ponta să vină cu propunerile pe care noi le-am făcut pe posturile care ne revin și să trecem prin vot prin Parlament acest lucru pentru că e nevoie, pentru că e o formalitate. Noi avem și Ministerul Finanțelor și Ministerul de Interne, până acum vicepremier și avem și un post de vicepremier, până acum vicepremier era ministru de Finanțe, acum urmează să fie cel de Interne. Asta necesită un vot în Parlament, e o formalitate, deci vine domnul Ponta cu aceste propuneri ale noastre care nu înseamnă nicio cerere în plus, ci pur și simplu locurile noastre așezate altfel. Chestiunea cu vicepremierul durează jumătate de oră, nu o oră, o oră așa, până se strâng toți, și s-a încheiat această criză și avem un Guvern mai puternic, cel puțin în opinia noastră, a celor din Partidul Național Liberal", a mai spus Antonescu.

Liderul PNL a mai afirmat că pentru el "nu ar fi niciun fel de încurcătură" pentru că "nu a fost un joc, vreun război rece, vreo cursă a înarmărilor sau vreun joc de poker".

Comentarii Facebook