Contre DURE între Ioan Oleleu și David Ciceo, pe tema creditului de 50 de milioane de la Aeroport

 

Vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Ioan Oleleu, și directorul Aeroportului Internațional Cluj, David Ciceo, s-au contrat dur la ședința Comisiei de Dialog Social de la Prefectura Cluj.

 

În cadrul comisiei s-a discutat despre conflictul exploziv de la Aeroportul Internațional ”Avram Iancu” Cluj, privind garantarea creditului de 50 de milioane de lei pentru plata lucrărilor la pista de 2.100 de metri. 

 

David Ciceo i-a reproșat lui Ioan Oleleu că acesta a participat în 5 octombrie 2013, alături de Horea Uioreanu și de alți directori din Consiliul Județean Cluj, la ședința în care el a fost presat să emită biletele la ordin pentru plata lucrărilor la pistă. ”Eu v-am spus atunci că nu pot emite aceste bilete la ordin fără să existe o hotărâre a CJ Cluj, prin care să fie garantate aceste bilete la ordin printr-un credit și am cerut să se facă și o rectificare bugetară pentru a fi alocați bani”, a spus David Ciceo. El a mai afirmat că a fost presat să emită biletele la ordin și că ulterior hotărârea va fi emisă.

 

Ioan OIeleu a spus că aceste acuzații sunt neadevărate, pentru că el nu a participat la acea ședință din 5 octombrie. ”Pot dovedi acest lucru. Eu nu am fost la acea ședință și nu v-am cerut nimic”, a spus Oleleu, care nu i s-a adresat niciodată pe nume lui David Ciceo, semn că tensiunile sunt la un nivel extrem de ridicat. De menționat că Oleleu i-a cerut și demisia lui David Ciceo zilele trecute. 

 

CJ Cluj a făcut demersurile, în ianuarie 2014, pentru a lua un credit de 50 de milioane de lei. Licitația a fost adjudecată de CEC, dar contractul nu a mai fost parafat printr-o hotărâre de Consiliu Județean. Această hotărâre ar fi trebuit să fie discutată și eventual votată în ziua în care a fost arestat Horea Uioreanu. ”Cine să își mai asume votarea acestei hotărâri, după tot scandalul”, a spus pentru Știri de Cluj un înalt oficial din Consiliul Județean Cluj.

 

La ședința Comisiei de Dialog Social au participat și sindicaliștii de la Aeroport, care au protestat joi, 18 iulie, solicitând CJ Cluj să emită acea hotărâre prin care garantează creditul de 50 de milioane de lei. Aceștia au amenințat că fără acest credit, din luna august, activitatea Aeroportului va fi blocată de bănci.

 

Ministrul pentru Dialog Social Aurelia Cristea, le-a cerut sindicaliștilor să nu mai protesteze, pentru că nu există riscul blocării financiare a Aeroportului. ”Sunt bani de salarii și pentru derularea activității. Nu este niciun pericol. Problema creditului și a datoriilor la pistă va fi rezolvată între conducerea Aeroportului Cluj și a Consiliului Județea Cluj”, a spus Aurelia Cristea. Ea l-a întrebat și pe David Ciceo dacă sunt bani de salarii, iar acesta a spus că da. 

 

Aurelia Cristea a mai spus că vor fi purtate negocieri cu Garanti Bank, care a cumpărat creanța de la constructor, pentru a se vedea cum va fi făcută plata pentru lucrările la pistă.

 

De asemenea, o altă concluzie a comisiei a fost că va fi format un grup de lucru care va analiza fiecare factură emisă și fiecare lucrare de la pista de 2.100 de metri a Aeroportului, iar unde nu sunt probleme se va plăti.

Comentarii Facebook