Consiliul Local Cluj-Napoca isi angajeaza avocat cu 15.000 de euro pentru a lupta cu casa de avocatura a ministrului Justitiei

 

Consiliul Local Cluj-Napoca va angaja un avocat platit cu 15.000 de euro pentru a lupta cu societatea Impact, care cere daune de 57 de milioane de euro pentru proiectul cartierului de pe Dealul Lombului.

Dezvoltatorul imobiliar este reprezentat in instanta de casa de avocati Zamfirescu, Racoti si Predoiu (n.red. ministrul Justitiei, Catalin Predoiu).

 

Initial s-a propus un plafon de 115.000 de euro pentru angajarea unui avocat sau a unei case de avocatura, dar consilierii au scazut cuantumul la 15.000 de euro.

 

Consilierul PNL Cluj, Steluta Cataniciu, a spus ca "procesul nu este greu. De speriat este suma, dar va rog sa imi spuneti cine a avut ideea ca din banii publici sa platim un onorariu de 115.000 de euro?".

Consilierul UDMR, Molnos Lajos, a spus ca: "Eu sustin ceea ce spune doamna Cataniciu. Daca avem serviciu juridic la ce il folosim, mai ales daca sunt ajutati si de juristii din consiliul local. Daca avem juristi pregatiti de ce sa mai platim sume imense de zeci de mii de euro. Propun sa renuntam la ideea angajarii unui avocat".

In urma acestei interventii, consilierul PDL, Adrian Popa, a propus ca avocatul Steluta Cataniciu sa reprezinte gratuit municipalitatea in procesul intentat de SC Impact Developer & Constructor SRL. "Cer sa votam mandatarea Stelutei Cataniciu care sa ne reprezinte in procesul cu firma care ne cere 57 de milioane de euro. Dansa este o luptatoare si nu vad de ce nu ne-ar reprezenta, pentru ca stie foarte bine subiectul", a declarat Popa.

"Eu observ exact ce vreti sa faceti aici, desi ar trebui sa ma simt onorata pentru ca puteti soarta Consiliului Local in manile mele. Eu am spus de fiecare data ca voi acorda sprijinul meu juristilor din Primarie si ca voi merge la fiecare termen si la fiecare conciliere. Eu nu accept sa ma nominalizati, cu atat mai mult cu cat nu am specialitatea in comercial", a mai explicat Steluta cataniciu.

Primarul interimar, Radu Moisin, a spus ca municipalitatea are 8 juristi activi, care pot sa o ajute pe Steluta Cataniciu. "Daca coordonati aceasta cauza le spun juristilor ce sa faca si veti aduce economii la bugetul de stat", a spus Moisin.

Consilierul PSD, Gheorghe Vuscan, a declarat ca situatia propusa este absurda. "Puneti mortul in brate la doamna Cataniciu. Sa-l ia daca vrea, dar pana acum nu am fost luati in serios, noi cei de la USL, si acum suntem pusi sa scoatem castanele din foc", a spus Vuscan.

 

Steluta Cataliciu a refuzat sa reprezinte Consiliul Local in instanta, iar Adrian Popa si-a retras propunerea.

 

Consiliul Local cauta avocati in razboiul cu Impact, dezvoltatorul cartierului falimentar din Dealul Lomb

 

SC LOMB SA a reprezentat un parteneriat intre SC Impact Developer & Contractor SA si Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca, incheiat in 21 iulie 2006. Prin acest act administrativ s-a aprobat participarea Consiliului Local la constituirea unei societati comerciale avand ca obiect viabilizarea si constructia unui cartier de locuinte in zona "Dealul Lomb" din municipiul Cluj-Napoca.

 

Cartierul de locuinte din Dealul Lomb ar fi urmat sa fie construit pe un teren de 197 de hectare pus la dispozitie de Primaria Cluj-Napoca. Din 2008, o data cu criza financiara, proiectul a fost blocat, iar acum firma Impact incearca sa scoata un profit.


Impact ar fi trebuit sa investeasca in proiectul imobiliar dealul Lomb aproximativ 400 de milioane de euro si sa faca 3.200 de case si 2.500 de apartamente.

Comentarii Facebook