Consiliul Județean Cluj ia un credit pentru asfaltarea drumurilor din județ. VEZI unde se va lucra în 2013

 

Consiliul Județean Cluj va contracta un credit bancar pentru asfaltarea drumurilor din județ, a anunțat Horea Uioreanu. 

 

Se va face un împrumut strict pentru partea de drumuri. Decizia se va lua prin hotărâre de consiliu. Astfel, suma totală de investiții în drumuri va fi mai mare decât cea care a fost alocată în acest an. Bugetul pentru investiții pe anul 2013 nu este suficient pentru susținerea programului de lucrări de modernizare a drumurilor județene, de aceea RAADDP va accesa un credit cu garanții de la CJ Cluj pentru ca lucrările să poată fi finalizate în anul 2015”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu. 

 

Președintele CJ Cluj nu a putut spune despre ce sumă este vorba. Unele surse spun că ar putea fi vorba despre 50 de milioane de lei.

 

În 2013, CJ Cluj are în vedere atât efectuarea unor lucrări de întreținere pe drumuri, cât și de modernizare totală.

 

Pentru execuția lucrărilor de întreținere pe DJ din Cluj, RAADPP are contracte cadru cu 3 firme: RADJ pentru loturile Turda, Huedin și Gilău, SAMUS Dej pentru lotul Dej și cu Crossland Negrești Oaș pentru zona Gherla. Aceste acorduri cadru expiră în luna iulie, dar deja se lucrează la documentația pentru o nouă licitație care va fi anunțată cel mai târziu în luna mai.

 

În această primăvară vor fi întreținute toate drumurile județene, atât cele pietruite (prin reprofilare cu adaos de material pietros și compactare), cât și cele asfaltate (prin plombare). Au început deja lucrările, dar ritmul nu este cel dorit, din cauza condițiilor meteorologice. Se plombează deja pe drumurile din Valea Drăganului, Sândulești, Tureni și Florești-Tăuți. De asemenea, pe drumurile pietruite Turda-Lita, Sucutard-Ghiriș, Gădălin-Bonțida, Vad- Valea Groșilor, Șaula-Jebuc.

 

În perioada următoare, după stabilizare meteorologică se vor executa lucrări de întreținere pe toate drumurile județene, mai puțin pe cele unde vor începe în cel mai scurt timp lucrările de modernizare. În 2012 nu s-au plombat multe drumuri, ca de exemplu Vultureni-Recea Cristuri, Fundătura-Dăbâca, Pălatca-Căianu.

 

Lucrările de modernizare integrală a drumurilor au fost licitate și câștigate de două asocieri conduse de Kiat și Samus Dej.

 

După cum se știe, încă din 2011 s-au licitat lucrări de modernizare a DJ în lungime totală de 741 de km. Au fost contractate prin Acord Cadru până în 2015 lucrări cu două asocieri de firme: 

 

-Asocierea condusă de Kiat pt 423 de km, valoare 350 de milioane de lei, tva inclus (lot 1)

-Asocierea condusă de Samus Dej pt 318 km, valoare 244 milioane de lei, tva inclus, (lot 2)

 

Lucrările din lot 1 (KIAT) vor demara în jurul datei de 1 aprilie. Urmează să fie primit avizul de mediu, iar Consiliul Județean Cluj va emite autorizația de construire. Apoi Regia va preda amplasamentul și ordinul lucrărilor DJ109C, Gherla-Țaga-Cămărașu (37,8km). 

 

Firmei Kiat i s-a cerut ca în cel mai scurt  timp, până la jumătatea lunii aprilie să ne prezinte încă patru proiecte de modernizare:

 

-Chinteni-Panticeu-Recea Cristur-Dealul Jurcii

-Răscruci-Borșa-Vultureni-Așchileu-limita jud Sălaj

-Câmpia Turzii-Frata-Mociu

-Apahida –Cojocna

 

Pentru lotul doi, Samus a primit deja cinci autorizații de construire pentru:

 

- Gherla-Mintiu-Petrești-Mănăstirea-Mica-Sânmărghita-limita jud Bistrița (lucrările deja au început)

- Sic-Viștea-Jucu

-Cluj-Napoca-Corușu-Săliștea Veche, Berindu 

- Gherla-spre Fizeșu Gherlii (lucrările au început)

- Turda-Bogata-Călărași

 

Sunt în curs de verificare proiectele pentru următoarele drumuri:

 

- Dealul Jurcii-Bobâlna-Dej

- Mănăstireni-Călata-Mărgau-Scrind

- Chiuiești-Mănăstirea Cășiel

- Băișoarea-Valea Ierii

- Gura Rășca-Someșul Rece

- Fundătura- Cornești 

 

S-au comandat proiecte pentru:

 

- Limita județ Alba-Podeni-Moldovenești

- Filea-Săcel

- Săcuieu-Vlădeasa

- Muntele Băișorii-Muntele Mare

- Sucutard-Ghiriș

- Iclod-Aluniș-Corneni

Comentarii Facebook