rosal_feb.jpg

Politic/Administrativ

Consiliul Județean Cluj face noi investiții la Spitalul pentru Copii

   

Consilierii județeni au aprobat proiectul prin care urmează să fie făcute noi investiții la clădirile Spitalului pentru Copii.

 

Proiectul presupune reabilitarea termică a celor două corpuri de clădire situate pe strada Crișan din municipiul Cluj-Napoca, acestea având, în prezent, consumuri energetice respectiv încălzire, apă caldă și iluminat, foarte mari.

 

Prin reabilitarea termică a celor două imobile ale Spitalului de Urgență pentru Copii ne dorim, pe de o parte, să contribuim la creșterea confortului pacienților și al personalului medical, și, pe de altă parte, să scădem presiunea bugetară rezultată ca urmare a cheltuielilor mari avansate pentru plata utilităților”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

 

În mod concret, în vederea îndeplinirii obiectivului acestui proiect, respectiv cel de creștere a eficienței energetice, vor fi realizate o serie de lucrări care vizează în special izolarea termică a pereților exteriori ai celor două clădiri, izolarea conductelor de încălzire și a celor de apă caldă, înlocuirea corpurilor de iluminat interior existente cu lămpi de tip LED care conferă o eficiență energetică ridicată și un consum redus de energie, instalarea de panouri fotovoltaice etc. Toate aceste noi investiții vor contribui la reducerea consumurilor de energie din surse convenționale și diminuarea emisiilor de gaze cu efect de seră, astfel încât consumul anual specific de energie primară - încălzire, apă și iluminat este preconizat a scădea cu minim 30%, până la valori cuprinse între 170 și 200 kwh/mp2/an.

 

În ceea ce privește sursele de finanțare ale acestei investiții în valoare totală de 2.339.354,64 lei, acestea se constituie atât din asistența financiară nerambursabilă solicitată din Fondul European de Dezvoltare Regională, în sumă de 1.892.701,69 lei, cât și din contribuția proprie a Consiliului Județean Cluj, în valoare de 446.652,95 lei. 

 

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii este un spital universitar de prestigiu al medicinei românești care își desfășoară activitatea în opt locații diferite din municipiul Cluj-Napoca, fiind format din 15 secții care totalizează un număr de 506 de paturi. Aici se desfășoară atât activitate medicală specifică de îngrijire a copiilor bolnavi din județul Cluj și din alte peste 30 de județe ale țării cât și o intensă activitate didactică și științifică. În ceea ce privește Clinica Pediatrie II a Spitalului, în care se află cele două corpuri de clădire edificate acum mai bine de un secol, această unitate oferă servicii medicale nou-născuților, sugarilor, copiilor și adolescenților până la vârsta de 18 ani, într-o multitudine de domenii, care variază de la pediatrie generală la oncologie pediatrică.

27-7-2017, 15:55
35 vizualizări
0 comentarii

Cele mai citite ştiri din Politic/Administrativ

165 vizualizări
19-9-2018, 10:22
Boc: Clujul este un oras pretentios. Nu ne putem permite sa ne transformam intr-un oras provincial in care predomina kitsch-urile» Vezi tot
160 vizualizări
19-9-2018, 17:27
Autobuzul școlar de la Cluj se extinde la încă 5 şcoli» Vezi tot
108 vizualizări
19-9-2018, 21:13
PSD Cluj a decis că îl susține pe Liviu Dragnea: Nu trebuie să demisioneze» Vezi tot
82 vizualizări
4-9-2018, 12:59
Metrou Cluj: Emil Boc nu mai spune nimic despre japonezii care vor să construiască metrou la Cluj» Vezi tot
38 vizualizări
18-9-2018, 13:37
Baciu și Florești, probleme mari de trafic în fiecare zi pentru locuitori - FOTO» Vezi tot

Sondaj de opinie:

Dacă în toamnă ar fi alegeri parlamentare, ce partid ați vota?