Consiliul Judetean Cluj amana comasarea spitalului de Pneumoftiziologie cu cel de Boli Infectioase


Vicepresedintele Consiliului Judetean Cluj (CJ), Radu Bica, a declarat ca deocamdata comasarea spitalelor anuntata de Ministerul Sanatatii este amanata.

"In acest moment este prematur sa ne pronuntam asupra initiativei Ministerului Sanatatii referitoare la comasarea unor unitati spitalicesti aflate in subordinea Consiliului Judetean Cluj. Nu respingem neaparat aceasta initiativa, dar in momentul de fata suntem intr-o faza de evaluare si analiza a ceea ce este mai bine de facut pentru buna functionare a sistemului medical. Cat priveste propunerile de reorganizare, nu este neaparat necesar  ca solutia aleasa de catre noi sa coincida cu cea a Ministerului. Rezultatele acestor evaluari ne vor da si solutiile pentru ceea ce avem de facut in continuare", a declarat vicepresedintele Consiliului Judetean Cluj, Radu Bica.

Consiliul Judetean Cluj a preluat, cu incepere de la data de 1 iulie 2010, managementul a 5 spitale, Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii Cluj-Napoca, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie "Leon Daniello", Spitalul Clinic de Boli Infectioase Cluj-Napoca, Spitalul de Boli Psihice Cronice Borsa si Spitalul Clinic de Recuperare Cluj-Napoca.

Doua dintre acestea, este vorba despre Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie si de Boli Infectioase ar urma sa fie comasate, conform dispozitiei Ministerului Sanatatii. Directorii celor doua unitati sanitare se opun pe motiv ca ambele sunt rentabile.

Decizia finala in privinta comasarii va fi luata de plenul Consiliului Judetean.

Comentarii Facebook