Consiliul Județean Cluj a alocat 2 milioane de lei bisericilor

 

Consiliul Județean Cluj a alocat 2 milioane de lei bisericilor pentru diferite lucrări de restaurare și întreținere.

 

Prin Hotărârea Consiliului Judeţean Cluj nr. 59/2017 privind aprobarea Bugetului general propriu al Judeţului Cluj pe anul 2017, s-a aprobat la Capitolul nr. 67.02 suma de 2.000,00 mii lei pentru susţinerea cultelor religioase recunoscute din România. Suma de 2.000,00 mii lei este repartizată pe cultele religioase recunoscute în România în funcţie de numărul adepţilor, comunicat de către Direcţia Judeţeană de Statistică Cluj, după datele ultimului recensământ.

 

De asemenea, prin Hotărârea Consiliului Județean Cluj nr. 28/2017 s-au aprobat modificări la Regulamentul privind acordarea sprijinului financiar, de la bugetul Judeţului Cluj, unităţilor de cult din Judeţul Cluj aparţinând cultelor religioase recunoscute din România.

 

Cei mai mulți bani, 230.000 de lei, au fost primiți de Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului pentru ”Lucrări Moziac Catedrala Mitropolitană” și ”Construcție Centru misionar Social Sf. Andrei Câmpenești”.

 

De asemenea, Parohia ortodoxă română Sf. Ap. Petru și Pavel Mănăștur a primit 140.000 de lei pentru ”Realizarea instalațiilor electrice și fonice”.

Comentarii Facebook