Consilierii PSD Cluj s-au opus preluării Cluj Arena de Primăria Cluj-Napoca

 

PNL Cluj-Napoca îi acuză pe consilierii locali PSD Cluj că se opun dezvoltării municipiului, prin votul negativ în privința preluării stadionului Cluj Arena.

 

Liberalii clujeni ”îşi exprimă consternarea cu privire la modul în care consilierii locali ai PSD au înţeles astăzi, în şedinţa de Consiliu Local, să facă zid împotriva adoptării Proiectului de hotărâre privind aprobarea solicitării de trecere a terenului în suprafaţa de 55055 mp. şi a imobilului Cluj Arena, din proprietatea Judeţului Cluj, în domeniul public al Municipiului Cluj-Napoca.

 

Nu ne așteptăm ca PSD să înțeleagă toate eforturile făcute de către administrația Municipiului Cluj-Napoca în beneficiul cetăţenilor dar speram totuși că nu vor da dovadă de obtuzitate şi că se vor exprima favorabil pentru salvarea unuia dintre cele mai importante obiective din judeţul Cluj, stadionul Cluj Arena”, se arată într-un comunicat al PNL Cluj.

 

Le solicităm consilierilor locali ai PSD să le ceară scuze public clujenilor pentru derapajul din şedinţa de Consiliu Local de astăzi. Nu vrem să credem că politica dezastruoasă practicată de PSD la nivel central este copiată acum de mai tinerii lideri de la nivel local”, mai susțin liberalii. 

 

Cluj Arena este acum în proprietatea Consiliului Județean, iar societatea care îl administrează, SC Cluj Arena SA, are datorii de milioane de euro la Primăria Cluj-Napoca, reprezentând impozit neplătit. 

 

CJ Cluj vrea să cedeze stadionul municipalității, dar Consiliul Local Cluj-Napoca nu s-a pus de acord pentru a vota documentul prin care să fie cerut stadionul.

În preplică, PSD Cluj cere dezbatere publică pentru a fi preluat stadionul.”Obișnuiți să administreze Cluj-Napoca prin decizii unilaterale, fără dezbatere publică, luate în birourile politice ale PNL Cluj, Emil Boc și consilierii liberali au votat un proiect de hotărâre cu privire la aprobarea solicitării de trecere a terenului în suprafață de 55055 mp, și a imobilului Cluj Arena, din proprietatea județului Cluj, în domeniul public al municipiului Cluj-Napoca, fără să consulte opinia publică în condițiile în care trimiterea Cluj Arena în disoluţie a fost patronată de PNL!”, se arată într-un comunicat PSD Cluj.”Lipsa anexelor de la fundamentarea proiectului este inadmisibilă. Susținem creșterea patrimoniului municipiului Cluj-Napoca dar considerăm că trebuie să cunoaștem implicarea financiară a acestei tranzacții”, a declarat Dan Morar, liderul de grup al consilierilor social-democrați.”Emil Boc și Alin Tișe fac un ping-pong de responsabilitate în privința situației stadionului Cluj Arena. Un astfel de proiect trebuie dezbătut public și nu ascuns în lista punctelor propuse pentru suplimentarea ordinii de zi.Le reamintim liderilor PNL, Emil Boc și Alin Tișe, că  datoriile acumulate de Cluj Arena,  de peste 15 milioane de lei şi alte pierderi de milioane de lei nu pot fi șterse cu buretele. Dumnealor au condus Consiliul Județean Cluj, directorul SC Cluj Arena SA este tot un membru al PNL, prin urmare le solicităm să nu mai ia alte decizii fără consultarea opiniei publice și a consilierilor județeni”, a declarat și Horia Nasra, președintele interimar al PSD Cluj.

Comentarii Facebook