Consilierii floreșteni au făcut primul pas pentru a scăpa complet de Eco Quattro Salub. S-a votat ieșirea din ADI Gelu Voievod


Consilierii locali din Florești au votat, joi, pentru retragerea comunei din sociatiei de dezvoltare intercomunitară ADI Gelu Voievod.

Decizia s-a luat cu 11 voturi ”Pentru” și 6 abțineri. În schimb, toți consilierii PSD s-au opus, dar și câte un consilier din partea PMP și UDMR.

În timpul votului din Consiliu, oamenii prezenți în sală au le-au vociferat ”rușine” consilierilor care s-au abținut, acuzându-i pe cei care s-au opus că practic vor ca Floreștiul să ră,ână în gunoaie.

Prin ișirea din ADI Gelu Voievod, Floreștiul face astfel primul pas pentru a pentru a ne elibera de contractul de delegare gestiune serviciu salubrizare cu Quatro Eco Salub și a a organiza o licitație pentru acordarea serviciului.

În vara lui 2009 comuna Florești a aderat la ADI (Asociație de Dezvoltare Intercomunitară) Gelu Voievod, iar apoi, în septembrie 2009, ADI Gelu Voievod a delegat servciul de salubritate pe 4 UAT (Gilău, Florești, Căpuș, Măguri Răcătău) către firma Quatro Eco Salub (QES), unde asociați sunt consiliile locale din cele 4 comune.


În 2017, QES a informat Primăria Florești că nu poate face față graficului de ridicări stipulat în contracte, situația din teren consemnănd una, maxim 2 ridicări lunare. În această sutuație, la solicitarea Primăriei Florești, în februarie 2017, ADI Gelu Voievod a suspendat contractul de delegare a gestiunii pe raza UAT Florești pe o perioadă de 90 de zile, iar Primăria Florești a organizat apoi o achiziție publică conform legislației specifice în vigoare și pe raza UAT Florești a venit un alt operator.

Comentarii Facebook