Comisarul Corina Creţu la Cluj: Sper să construim Spitalul regional de urgență Cluj de la finele anului 2019

 

Comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, speră ca lucrările de construire la cele trei spitale regionale de urgenţă de la Cluj, Iaşi şi Craiova să înceapă până la sfârşitul anului viitor.

 

Studiile de fezabilitate trebuiau terminate până în 2016, dar nu au finalizate nici în prezent.

 

Au fost întârzieri şi nu mă voi feri niciodată să avertizez statele membre atunci când sunt întârzieri în ceea ce priveşte infrastructura pentru investiţii importante, dar acum BEI a realizat studiile de fezabilitate pentru spitalele de la Cluj şi Iaşi, urmează Craiova. Proiectele vor sosi la CE până la sfârşitul acestui an, noi sperăm să le aprobăm cât mai repede. Vor începe după aceea licitaţiile, speranţa mea este ca până a la sfârşitul anului 2019 să înceapă construcţia efectivă, banii pot fi cheltuiţi până în 2023. Este trist că au fost semnate în iulie 2015 şi s-a prevăzut ca studiile de fezabilitate să fie gata în 2016, suntem în 2018 şi nu sunt gata. Sperăm că construcţiile vor fi mai rapide decât elaboarea documentaţiilor”, a spus Corina Creţu.

 

Corina Creţu este prezentă alături de comisarul european pentru Agricultură, Phil Hogan, la Facultatea de Studii Europene a UBB, la un dialog cu cetăţenii.

Comentarii Facebook