Coaliția de la guvernare o ia pe urmele guvernului Boc. Urmează interzicea cumulării pensiei cu salariul

 

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a precizat că guvernul vrea să modifice legea pentru ca bugetarii să nu mai cumuleze pensia cu salariul.

 

Ceea ce am discutat cu primul-ministru şi cu ministrul Muncii şi cu ceilalţi miniştri este următorul lucru: ca odată cu trecerea la pensionare şi pensionarea efectiv făcută, să nu mai poată exista şi posibilitatea reangajării pe acelaşi loc, pe aceeaşi funcţie sau în alt minister. Oamenii trebuie să se hotărască: ori vor să fie pensionari, ori, dacă sunt apţi de muncă, rămân la muncă”, a spus Tăriceanu.

 

Nu e corect. Nu poţi să ai şi venituri salariale şi pensie, din acest motiv. Dacă te simţi inapt pentru a continua munca şi vrei să te pensionezi, atunci te pensionezi”, a spus Tăriceanu.

 

Măsurile nu se vor adresa numai cazurilor viitoare. 

 

O măsură similară a adoptat și guverul Boc, în anul 2009. 

 

Este imoral şi incorect ca o persoană să beneficieze şi de pensie şi de salariu. Profesorii pensionari, de exemplu, îşi pot continua activitatea dar pe baza unei convenţii civile dar nu vor mai fi plătiţi cu un salariu. La fel şi în cazul actorilor pensionari. Aceştia pot, în continuare, participa punctual la piesele de teatru dar vor fi plătiţi prin legea dreptului de autor sau tot prin convenţie civilă. Şi în cazul medicilor pensionari, tot convenţia civilă este soluţia. Intenţia noastră nu este să blocăm activităţile în aceste segment ci doar să aducem sânge proaspăt în sistem”, declara Emil Boc, în 2009.

Comentarii Facebook