rosal_feb.jpg

Politic/Administrativ

Clujul va avea parcări REZERVATE în centru. Regulamentul de parcare se schimbă după numai 2 luni

   

Clujul are din ianuarie 2017 un nou regulament de parcare: s-a dublat costul parcărilor în zona 1 și nu se mai eliberează abonamente pentru zona centrală, cu excepția riveranilor. 

 

După două luni, însă, consilierii locali vor vota un proiect prin care se vor introduce locurile de parcare rezervate. 

 

Astfel, băncile și univertitățile vor putea avea locuri rezervate pentru ”activitatea de transport valori şi pentru instituţiile de învăţământ superior”. În cazul universităților, locurile de parcare ar fi pentru protocol, dar mai mult ca sigur acolo va parca rectorul și prodecanii. 

 

Un loc de parcare rezervat va costa 70 de lei / lună. 

 

Prin comparatie, un clujean care parchează în zona tarifară 1 achită în primele 3 ore de parcare cîte 4 lei pe oră, iar apoi 12 lei pentru fiecare oră de parcare. Spre exemplu, pentru 8 ore de parcare va trebui să plătească 72 de lei. Cei de la universități sau bănci vor plăti 70 de lei pe zi. 

20-3-2017, 20:37
42 vizualizări
34 comentarii
Distinsi profesori22-3-2017, 17:35
"Astfel, băncile și universitățile vor putea avea locuri rezervate pentru ”activitatea de transport valori şi pentru instituţiile de învăţământ superior”. În cazul universităților, locurile de parcare ar fi pentru protocol, dar mai mult ca sigur acolo va parca rectorul și prodecanii."

Bineinteles ca acolo va parca si "distinsul" profesor care si-a dat cu parerea despre fluidizarea traficului si a propus ca interzicerea virajului la dreapta spre str. Ferdinand e super ok.
La asta fac referire: http://www.stiridecluj.ro/social/boc-si-noul-studiu-de-trafic-propun-schimbari-dure-in-centrul-clujului-cum-se-va-circula-pe-axa-marasti-memorandumului
"Profesorul Nicolae Filip a explicat că, deși mulți ridică din umeri când aud că strada Regele Ferdinand este mai slab utilizată, la virajul spre dreapta, decât strada Frederic Joliot Curie, acest lucru este real."
Astia sunt genul de oameni care spun "Circulati pe jos, cu bicicleta si CTP ca sa avem noi locuri de parcare."
Buie moc21-3-2017, 16:10
Pai astea sunt scumpe in comparație cu cele​ de pe cartiere care sunt 60 lei pe an , adică moca , un fel de pomană electorală ala Boc
JiJi21-3-2017, 12:20
Pentru toti retardatii antii Boc "După două luni, însă, consilierii locali vor vota un proiect prin care se vor introduce locurile de parcare rezervate" Cam asa se conduce o administratie locala nu primaru ia deciziile primaru poate cel mult sa propuna numai ca voi de retardati vinituri comentatori de 2 bani ce sunteti habar nu aveti pe ce lume traiti dar commentati. Si daca consilieri PNL sut mai multi democratic o tara un oras o comuna este condus de majoritate asa ca suugeti pulla.
@JiJi berbecu21-3-2017, 13:32
Mars la ghiseu slugoiule ca e coada.
Si cine aproba propunerile consilierilor ca sa poata fi puse in practica?
Giji21-3-2017, 13:53
Bai prostule care esti, dar PNL al cui partid este, mai popandau de buda? Iar mat.a sa ne-o alupigus!
gigi21-3-2017, 15:25
Foarte tare cum nu aveti ce face altceva decat sa va certati pe un site de 2 bani. Si ce daca Boc e in PNL, fac toti ce vrea el? Sa fim seriosi. Dar trebuie sa fie prosti ca voi care nu le convine nimic, daca se face ceva, de ce se face asa. Daca nu se face nimic, de ce nu se face nimic. Noroc ca nu sunteti voi responsabili pentru ceva, ca vai si amar. Stati la joburile voastre pe minim pe economie.
dan21-3-2017, 15:26
@gigi :))) bun asa.
becalu22-3-2017, 7:41
Cata prostie in comentarii, indivizi care nici macar nu au citit articolul ori l-au citit degeaba ca nu au inteles. Becalu e farul lor calauzitor.
@adulatori22-3-2017, 14:38
Consilierii sunt oameni din partidul lui Boc, iar Boc e seful lor. Boc ii conduce. Consilierii nu au nici o vina.
Cand se face un punct de colectare al deseurilor, cine da interviu si apare pe facebook? Boc!
Cand se face o statie de autobuz cine isi asuma meritele? Boc!
Pai daca lingaii spun ca Boc nu e vinovat, ci consilierii voteaza, de ce nu apar la stiri si pe facebook consilierii, de ce apare Boc si se mandreste cu realizarile?
Cum vine asta, Boc nu e vinovat ptr nimic, dar totusi lingaii de funduri spun "Uite cum se dezvolta orasul de cand e boc primar."
Lingai de funduri imbecili care iau apararea piticului.
@gigi22-3-2017, 16:32
Citez - "Daca nu se face nimic, de ce nu se face nimic."

Raspuns - Uneori e mai bine sa nu se faca nimic, decat sa se faca aiurea.
Iti dau un exemplu: Daca iti dau mooie, nu-ti convine. Asa ca e mai bine sa nu fac nimic, nici macar sa-ti dau mooie.
Deci dupa cum vezi, uneori e mai bine sa nu se faca nimic decat sa se faca aiurea.
votati bulabock21-3-2017, 10:40
bou'c vo trebuit na bou aveti sa va spalati pe cap cu el si sa va aduceti aminte pe cinge ati pus stampila cand va prezentati la ghiseurile primariei pentru a plati amenzile
Toruk Makto21-3-2017, 9:50
Putina miscare nu strica nimanui; prea s-au obisnuit toti sa-si arunce suncile in masina si sa coboare la destinatie, chiar in fata usii, pe cat posibil. Exista acum o categorie de indivizi care, daca ar fi posibil, ar parca direct in casa [sau birou], pentru a nu mai fi nevoiti sa se deplaseze de la/pana la automobil...
Alexandru21-3-2017, 12:05
Dobitocule se vede ca est un ratat frustrat prost de pute drumu dupa tine. Ce legatura are distanta fata de destinatie? Distanta mea e proximitatea altuia! Toate parking-urile is pline maaaaaaaaah! Si alea de la 1 km distanta, pricepi ma hidrocefalule?? Mancati rahat cu lingurita de la Boc in continuare labagiilor!!
Razvan21-3-2017, 12:21
Mergi pe jos / trotineta / cu RATUC, monument de inteligenta!
Langa orice local, de la crasmele din cartiere pana la cele din centru, sunt pline trotuarele cu masini parcate cat mai aproape de usa. La fel langa scoli...Asa ca vorbesti pe langa, iar Toruk are dreptate.
Ce n-ai reusit sa pricepi e ca nu se referea el de fapt : ca la noi, spre deosebire de Vest, circula cate un om in masina si suntem prea snobi pentru a practica car-pooling / ride-sharing.

Alexandru21-3-2017, 12:49
Noi vorbim de vest? Ne comparam cu cestul la teansport in comun?? Hai ca esti comic! Pai are Clujul metrou? Are autobuze in care sa nu mori de cald si putoare vara? Are linii care sa uneasca toate cartierele? La mine in cartier nici nu ajunge Ratuc-ul, desi platesc impozite in orasul asta cat tine si toata familia ta la un loc. In ce forma mi se intorc banii aia? In parcarile gratis pe care o sa le aiba angajatii primariei si prefecturii? Bagati cu lingurita in continuare...
@adulatori22-3-2017, 16:26
Astia care dau sfaturi si spun sa circulam cu CTP, bicicleta sau pe jos, sunt de fapt niste scatofagi care manaca kakat.
Ei vor ca oamenii cu probleme adevarate sa circule pe jos, in timp ce functionarii din primarie, consiliu, etc, sa circule cu masinile institutiei.
Mancatorilor de kakat, dati sfaturi stapanului vostru Boc.
L-ati vazut voi pe Boc mergand la job cu CTP sau cu bicicleta?
Nu!
Cand Boc va urca zi de zi pe jos sau cu bicicleta pana in Zorilor, atunci vom folosi si noi bicicleta.
Se stie ca adulatorii lui Boc care dau sfaturi sunt doar niste mancatori de kakat.
Toti cei care dau sfaturi sa circulam pe jos sau cu CTP sunt niste mancatori de kakat care lucreaza in primarie si urasc cetatenii, mancatorii astia de kakat vor sa circulam cu CTP ca sa aiba ei locuri de parcare.

Toruk Makto, sa-ti iau mama pe ghidonul bicicletei sa o urc la deal pana in Zorilor.
Si daca mai dai sfaturi, sa o iau si pe prietena/sotia ta pe ghidon sa o urc la deal.
Sa iau in ghidon mamele tuturor sfatosilor, poate le place sa simta ceva tare sub fund.
madriano21-3-2017, 9:40
De ce se discrimineaza intre universitati si scoli? Legea trebuie sa fie pentru toata lumea, deci toate unitatile de invatamant ar trebui sa aiba posibilitatea de a rezerva locuri de parcare cu 70 lei/luna
Prefectura are in continuare locuri rezervate pe trotuar, desi e ilegal.
Oare cat ne mai minte piticu Poc?
Dino21-3-2017, 11:12
70 de lei pe zi
madriano21-3-2017, 12:06
Doar fraierii (oamenii de rand) platesc 70 lei pe zi. Institutiile platesc 70 lei pe LUNA. Daca nu crezi, suna la primarie.
arogantul boc21-3-2017, 8:44
Pana unde duce aceasta nesimtire domnule primar, pana unde si pana cand?
Aceste locuri rezervate le dati cu dedicatie pentru sefii institutiilor nu pentru activitatea acestora.
Pe parinti ii amendati daca parcheaza 5 minute sa isi lase copilul la gradinita sau la scoala, dar la sefii institutiilor le cantati in struna. Ei nu sunt oameni de rand, ei nu se pod deplasa pe jos din zona II ca tot omul?
La UBB vor parca rector, prorectori, decani..., la BT vor parca sefii iar dubele de valori vor ocupa in continuare trotuarele, la BNR vor parca sefii de acolo. Verifica aceste lucruri cineva domnule primar? Verifica cineva daca locurile rezervate sunt utilizate exact in scopul solicitat. Propun verificatile astea in teren si cui nu respecta aceste lucruri sa-i fie retrase pentru totdeauna aceste parcari.
Oricum consider necesara sesizarea Curtii de conturi si ale organelor de justitie pentru utilizarea banului public in interesul personal al sefiilor institutiilor (la BT nu se poate aplica, ei sunt entitate privata)
@arogantul21-3-2017, 9:35
hai nu te mai ambala aiurea pe net,invata-ti coptilul intai sa mearga singur la scoala sau daca e prea mic,mai mergeti impreuna putin pe jos,nu trebe chiar in fata scolii lasat;sefii aia de institutii de care vb tu nu au nevoie de 5 minute si nu blocheaza circulatia.
Inga21-3-2017, 9:51
Daca va duceti copilul la scoala in centru atunci inseamna ca locuiti in centru, iar daca nu locuiti aici trebuie sa va dati copilul la scoala in zona unde locuiti, astfel sa nu blocati circulatia!! Si as spune ca Politia Locala este extrem de toleranta cu voi, trebuie sa va dea mai multe amenzi! Ca de aia exista legislatie in care scrie clar unde trebuie sa va duceti copiii! In fiecare zi de scoala creati un haos, stati si va asteptati copiii blocand o banda de circulatie! PE JOS DRAGILOR ORI IN ZONA DE CIRCUMSCRIPTIEEEE!!!!
arogantul boc21-3-2017, 21:52
Am citit comentariile voastre si m-am convins de gandirea voastra. Un copil trenuie sa mearga cu autobuzul la scoala dar sefii acelor institutii trebuie sa parcheze la scara sau direct in birou daca se poate. Ei sunt mai presus de muritorii de rand.
Voi ori sunteti unii dintre sefii mentionati ori slugile lor.
PROMIT sa sesizez eu Curtea de Conturi a Romaniei si sa vedem cecspun dansii, daca este ok sa se cheltuie banii publici pentru plata parcarii la masinile personale ale unor conducatori de institutii.
PS. Ati dat cu bota in balta, fetita mea are 2 ani si 3 luni si chiar nu o pot trimite singura cu autobuzul la cresa. Si inca ceva, este la cresa don cartier nu in centru. Explodeaza inteligenta din capul vostru
@adulatori22-3-2017, 16:28
Inca nu v-ati prins ca astia care dau sfaturi sa trimiti copilul la scoala pe jos sau cu CTP sunt pedofili care abia asteapta sa pipaie acesti copii?
Protonic21-3-2017, 8:13
Super
In sfarsit
Calin Muresan21-3-2017, 6:13
70 DE LEI PE LUNA SAU PE ZI?!
pinochio21-3-2017, 6:08
Frectie la picior de lemn, se face valva la ceva ce este si in prezent pentru a se da impresia ca se lucreaza, se cauta solutii, cineva isi toaca creerii. Dar e fix pix, fara lucrari de anvergura nimic nu ne salveaza, adica avem nevoie de pasaje, ocolitoare, parcari la intrarile in oras, in cartiere parkinguri. Dar cine sa faca asa ceva?
boc isi bate joc21-3-2017, 0:37
boc isi bate joc ! cit mai suportam ? ?
Doru21-3-2017, 7:12
Taie-ti ....daca nu suporti. Desteptii suporta, ca nu-i greu.
Punct20-3-2017, 23:02
Cea mai desteapta investitie a lui boc a fost sa faca parking-ul de langa primarie pt ca el si ceata lui sa aiba locul de parcare asigurat cand sunt la lucru, fara a fi nevoie sa dea jumate de ora ture de centru sa gaseasca un loc. Apoi, mai departe au putut schimba si raschimba regulamente si tarife de parcare ca sa fluidizeze traficul in centru, ca deh, omu o sa-si lase masina acasa daca e 4 lei ora. Iar rezultatul care fost? Un rahat pe bat, aceeasi treaba, aceeasi aglomeratie, acelasi timp pierdut cautand loc de parcare, soferii nu si-au lasat masinile acasa in favoarea CTP-ului care oricum e full. Singurul beneficiu eventual sunt banii mai multi la buget, bani cu care pot promite noi si noi parking-uri, tunele subterane, metrouri, etc.
Florea21-3-2017, 0:27
@punct
Subscriu,si un lucru foarte interesant si de remarcat ca la constructis parkingului primariei nu au fost intarzieri,sau firme in insolventa,totul a mers ca si "bine uns"poi daca asa bine si rspid a lucrat constructorul respectiv de ce nu sa pus accent sa construiasca respectivul constructor si celelalte psrkinguri.
Sa ti fie rusine boc,cat mai fraieresti lumea nu ti e rusine? Nu faci parkinguri ca sleahta ta de comuiinitari sa poata da amenzi,bani facuti abuziv din pix si hartie,porkule
Florea20-3-2017, 22:50
Oare cum este posibil ca roata roticuta pe la prefectura,si pe la finante zi de zi aceleasi masini parcate,nu cred ca platesc cei 72 de lei,caci sunt chiar angajatii statului platiti din banii prostiimii,adica boc si consiliu au marit taxa de parcare in centru tocmai ca pristiimea urbei sa nu mearga cu masina in oras,sa plateasca doar taxe si impozite,sa lase masinile acasa,pentru ca cei de la buget sa aibe locuri caldute de parcare desigur mokka pe baza ecusoanelor.
Domnule boc sa va fie rrusine, trebuie sa stiti ca profesor de drept ca legea este pentru tosta lumea,si nimeni nu este mai presus de lege,dar se pare ca la noi,urbea de 5stele nu vrea sa functioneze
Clujean20-3-2017, 20:50
O sa fie cum vor aia de la primarie. Au vazut ca nu le ajunge numarul de parcari la sefi si il suplimenteaza. Ce e asa de greu de inteles?
Geo20-3-2017, 23:08
Lasa carcoteala! Rolul politiei locale este de a-i amenda pe cei care au depasit cu 5 min timpul de parcare sau pt a da amenzi studentilor din campusuri ca nesimtitii de studenti (care sunt plini de bani) n-au parcat pe numeroasele locuri de parcare puse la dispozitie de primarie ci au parcat jumate pe trotuar jumate pe strada. In centru nu e voie sa amendeze masinile peste 30.000 euro.

Cele mai citite ştiri din Politic/Administrativ

1177 vizualizări
22-11-2017, 10:05
Haos rutier pe Brâncuși! Călătorii din autobuze au cerut să coboare - FOTO» Vezi tot
544 vizualizări
21-11-2017, 20:04
Alin Tișe și consilierii județeni au vizitat noua pistă și restul investițiilor făcute la Aeroportul Cluj» Vezi tot
342 vizualizări
2-10-2017, 17:10
Noi acuzații la adresa lui Victor Ponta: A fost ofițer acoperit» Vezi tot
338 vizualizări
21-11-2017, 13:33
Cum va fi amenajat Târgul de Crăciun din Florești - FOTO» Vezi tot
178 vizualizări
28-9-2017, 10:59
Sondaj: 50% dintre români ar vota PSD dacă ar fi alegeri duminică. Cât de real e sondajul?» Vezi tot

Sondaj de opinie:

Dacă în toamnă ar fi alegeri parlamentare, ce partid ați vota?