Clujul va avea o nouă rampă temporară de deșeuri. Primăria Feleacu, ”șantaj” la CJ Cluj

 

Consiliul Județean Cluj a acceptat să plătească o redevență Primăriei Feleacu, care a forțat mâna forului județean, aflat într-un mare impas.

 

Primăria Feleacu este proprietara celor 64 de hectare de la Pata Rât, unde este construit acum centrul ecologic de deșeuri. Proiectul pe fonduri europene este blocat de 10 luni și nu se va finaliza prea repede, astfel că cei de la Consiliul Județean (CJ) Cluj au trebuit să identifice un teren pe care să depoziteze temporar gunoaiele județului, pentru că rampa temporară veche era aproape plină.

 

Terenul aprobat de Agenția de Mediu este pe cele 64 de hectare, dar Primăria Feleacu nu voia să cedeze câteva hectare, necesare noii rampe temporare, preferând să cedeze tot terenul pentru mai mulți bani. 

 

După luni întregi de scandaluri, Consiliul Județean, la propunerea președintelui interimar, Vakar Istvan, și-a asumat plata redevenței pe toată suprafața de 64 de hectare. 

 

Se aprobă includerea în structura redevenţei ce va fi percepută operatorului Centrului de Management Integrat al Deşeurilor a unei componente procentuale aferente terenului transmis in administrare de către Comuna Feleacu. Componenta menţionată la alin. 1 va fi stabilită prin raportarea valorii terenului la valoarea obiectivului de investiţie şi va fi aplicată pe durata de recuperare a valorii terenului. Valoarea obiectivului de investiţie va fi cea prevăzută in devizul general actualizat la data recepţiei acestuia, iar valoarea terenului va fi cea rezultată dintr-un raport de evaluare, elaborat de comun acord cu Comuna Feleacu”, se arată în hotărîrea CJ Cluj, aprobată de consilieri în 20 mai.

 

Valoarea redevenței va fi stabilită ulterior. 

Comentarii Facebook