Clujul va avea autobuze electrice și tramvaie noi

 

Primarul Emil Boc a precizat că, în 2018, vor fi făcute licitații pentru cumpărarea de mijloace de transport noi.

 

Vom începe o procedură pentru achiziția pe fonduri europene a înscă 19 autobuze electrice și se va derula licitația de 55 de noi troleibuze și de 22 de noi tramvaie. Va fi o licitație cadru care se va derula pe mai mulți ani de zile”, a spus primarul Emil Boc, la Realitatea FM.

 

Licitația este europeană și poate participa orice firmă”, a mai spus Emil Boc.

 

Despre autobuzele electrice a vorbit prima dată fostul primar Sorin Apostu, în 2011, finanțarea fiind din fonduri elvețiene. Primele 11 autobuze din acel lot ar trebui să ajungă la Cluj-Napoca, în 2018.

 

Cele 19 autobuze electrice, despre care a vorbit acum primarul Emil Boc și care vor fi plătite din fonduri europene, nu se știe când vor fi livrate. 

 

Am comandat deja un număr de 11 autobuze electrice din cele 30. Avem confirmarea că vor sosi până în aprilie, cel târziu mai 2018, la Cluj. Mai avem în vedere şi alte comenzi, dar între timp trebuie să pregătim infrastructura, aşa că intenţionăm să introducem inclusiv încărcarea wireless a acestora, pentru ca timpul de alimentare să se reducă de la 30 la 7 minute”, spunea primarul Emil Boc, prezent la conferința  ”Mobilitatea viitorului”, care a fost organizată la Camera Franceză de Comerţ, Industrie şi Agricultură din România.

 

El mai spunea că orașul va investi în următorii trei ani aproape 40 de milioane de euro din fonduri europene, pentru achiziția de noi troleibuze, tramvaie şi autobuze electrice. Bugetul repartizat polului Cluj-Napoca prin AXA 4 a Programului Operaţional Regional 2014-2020 – dezvoltare urbană durabilă – este de 45,2 milioane de euro. Din această sumă, 36,7 milioane de euro ar urma să fie investiţi în mobilitate urbană, adică în achiziţia de mijloace de transport în comun eco.

Comentarii Facebook