Clujul cumpără WC -uri publice cu 50.000 de euro bucata

 

Clujul va da în folosință toalete publice care au costat 50.000 de euro bucata. 

 

Toaletele se spală singure și semnalizează când se termină săpunul sau materialele de curățenie.

 

Primăria Cluj-Napoca a cumpărat patru toalete publice racordabile în urma procesului de bugetare participativă iniţiat anul trecut. Acestea au sosit deja şi sunt depozitate la Regia Autonomă a Domeniului Public (RADP). Sunt toalete speciale, construcţii închise. Este vorba de o capsulă din inox care permite accesul persoanelor cu dizabilităţi. Toaletele dispun de un sistem automat de igienizare completă, cu senzori. După ce un utilizator a folosit toaleta, aceasta se închide complet, se igienizează singură peste tot. Următoarea persoană care intră va găsi un spaţiu complet igienizat. De asemenea, sistemul electronic al toaletei va semnala de fiecare dată când se termină consumabilele şi materialele de curăţenie. Prima toaletă va fi amplasată în Piaţa Mihai Viteazu”, a declarat purtătorul de cuvânt Oana Buzatu, conform Mediafax.

 

În total, cele patru toalete costă 190.000 de euro și au fost cumpărate în cadrul unui proiect de bugetare paricipativă depus de o clujeană, în 2017.

 

Alte toalete inteligente vor fi amplasate în Parcul Central (unde există deja toaletă publică), pe Bulevardul 1 Decembrie 1918 şi la baza sportivă din cartierul Gheorgheni.

Comentarii Facebook