Clujul are un Master Plan de Transport. 1.000 km de drumuri asfaltați până în 2020. PSD ACUZĂ

 

Clujul are un Master Plan de Transport, care prevede asfaltarea a minimum 1.000 de kilometri de drumuri județene până în anul 2020.

 

Consilierii județeni au aprobat Master Planul cu 23 de voturi. ”Prin acest masterplan ne propunem ca, până în anul 2020, să asfaltăm minimum 1.000 de kilometri de drumuri judeţene, adică anual minimum 200 de kilometri. În momentul de faţă ne-am bazat pe bugetul de anul trecut, însă dacă vom avea bani inclusiv de la Guvern, putem să diminuăm perioada. Valoarea investiţiei se poate schimba. Am estimat conform bugetului de anul trecut, am înmulţit cu numărul de kilometri şi au rezultat 300 de milioane de lei, dar, în funcţie de licitaţia care va fi organizată, se poate schimba în jos această sumă”, a declarat directorul Regiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat (RAADPP) Cluj, Mircea Avram.

 

Acesta susține că anual vor fi asfaltați 200 de km de drumuri județene. ”În acest masterplan sunt cuprinse şi lucrări pe fonduri europene, anul acesta 20 de kilometri, iar pentru perioada 2017-2018 alţi 178 de kilometri. Dorim să se întâmple un consens din partea tuturor forţelor politice, astfel încât, indiferent de cine se află la conducerea CJ Cluj, să facă anual minimum 200 de kilometri de asfalt şi nu plombări, pentru că în ultimii 11 ani s-au făcut plombări cu care se puteau asfalta peste 200 de kilometri de drum. Să se treacă de la veşnicele plombări din şase în şase luni, care nu duc la nimic, la covoare asfaltice cu minim doi sau cinci ani garanţie”, a mai spus Mircea Avram.

 

Reprezentanții PSD Cluj din Consiliul Județean au spus că ar fi trebuit să se facă o dezbatere pe acest plan. ”Noi am aflat cu două ore înainte de vot despre acest plan. Ar fi trebuit să se stabilească anumite priorități și facă s-au stabilit să le discutăm”, a declarat Remus Lăpușan, joi seara la emisiunea Știri de Cluj LIVE.

 

Câțiva primari PSD, care așteptau ca și drumurile lor să fie asfaltate au făcut scandal în Consiliul Județean. 

 

Scandal fără PRECEDENT la Consiliul Judeţean Cluj. REVOLTA primarilor față de drumurile județene - VIDEO

Comentarii Facebook