Clujul a pierdut 28 de milioane de euro. Impozitele din salariile clujenilor se duc la București

 

Clujul va pierde în 2018 o sumă mare din bugetul de investiții, 28 de milioane de euro. 

 

În bugetul pe 2018 avem o gaură echivalentă cu o sală polivalentă. Nu știu dacă acest mecanism va fi păstrat și în anii viitori, dar dacă va fi păstrat atunci vom avea de suferit pe termen lung. Vom avea constrângeri majore în plan de investiții, pentru că 28 de milioane de euro nu pot fi supliniți așa ușor”, a precizat primarul Emil Boc.

 

Luni, majoritatea PSD-ALDE a respins în plen amendamentul PNL prin care 100% din impozitivul pe venit era prevăzut să revină autorităților locale. Scopul iniţiativei a fost de a compensa pierderile majore generate de artificiile fiscale ale Guvernului PSD-ALDE, în dauna comunităților locale. Începând de anul viitor, statul obține aceeași bani de la cetățeni, dar sumele nu vor mai fi direcţionate spre comunitățile locale, ci spre bugetul central al statului, anunță PNL.

 

Principalele comunități afectate sunt exact cele în care au fost dezvoltate locuri de muncă în zona privată, inclusiv Municipiul Cluj-Napoca unde peste 28 de milioane de Euro din bugetul local, echivalentul costurilor de construcţie a unei Săli Polivalente, vor fi confiscaţi legal, astfel încât Guvernul PSD-ALDE să aibă bani suficienţi pentru ajutoare sociale şi pentru pomeni electorale. 

 

Domnilor parlamentari ai PSD-ALDE Cluj, Horia Nasra, Cristina Burciu, Cornel Itu, Vasile Ilea şi Steluţa Cătăniciu, să vă fie ruşine pentru că ieri, în plenul Parlamentului României, nu aţi susţinut interesele comunităţilor locale şi, implicit interesele clujenilor. Oare cu ce curaj vă veţi uita în ochii primarilor, inclusiv a celor din partidele dumneavoastră, la care le-aţi cerut sprijinul în campania electorală ştiind că aţi fost complici la acest dezastru generat bugetelor locale? Cum veţi mai merge pe străzile Clujului când ştiţi că sunteţi vinovaţi de văduvirea municipalităţii de 28 de milioane de Euro, bani care asigurau investiţiile şi bunăstarea clujenilor?”.

Comentarii Facebook