Clujenii pot creste in bloc cate animale vor. Curtea de Apel a anulat o hotararea care limita numarul de caini, pisici sau pasari


Curtea de Apel Cluj a anulat Hotarea Consiliului Local Cluj-Napoca prin care se stabilea numarul de animale care pot fi crescute de clujeni in apartamentele de bloc.
 
Instanta a stabilit ca hotararea este nelegala si deliberativul local si-a depasit atributiile, stabilind ca numarul animalelor crescute intr-un apartament nu poate fi limitat, daca sunt respectate normele sanitar veterinare.

Potrivit Hotararii Consiliul Local al municipiului Cluj-Napoca numarul 89 din martie 2010, clujenii care cresc mai mult de doua animale de companie intr-un apartament de bloc trebuie sa obtina acordul asociatiei de locatari, iar cei de la casa acordul vecinilor.

De asemenea, prin actul normativ s-a mai stabilit ca in Cluj-Napoca nu pot fi crescute mai mult de 5 pasari de dimensiuni mari si 10 de dimensiuni mici, iar, in cazul in care aceste prevederi nu sunt respectate, Politia comunitara poate aplica amenzi cuprinse intre 1.000 si 2.000 de lei.

Asociatiile care lupta pentru protectia animalelor au luat pozitie si au contestat in judecata hotararea Consiliului Local. Procesul a fost intentat de Asociatia pentru protectia Animalelor "Arca lui Noie" si Federatia Romana pentru Protectia si Controlului Animalelor, iar instanta a stabilit ca nu exista niciun act normativ care sa confere Consiliului Local dreptul de a stabili conditiile in care animalele domestice sau de companie pot fi crescute.

Prima sentinta a fost emisa de Tribunalul Cluj, dar a fost contestat si Curtea de Apel Cluj a dat o sentinta definitiva in acest caz, anuland hotararea, scrie ziarulfaclia.ro.

Comentarii Facebook