rosal_feb.jpg

Politic/Administrativ

Clujenii pot creste in bloc cate animale vor. Curtea de Apel a anulat o hotararea care limita numarul de caini, pisici sau pasari

  
Curtea de Apel Cluj a anulat Hotarea Consiliului Local Cluj-Napoca prin care se stabilea numarul de animale care pot fi crescute de clujeni in apartamentele de bloc.
 
Instanta a stabilit ca hotararea este nelegala si deliberativul local si-a depasit atributiile, stabilind ca numarul animalelor crescute intr-un apartament nu poate fi limitat, daca sunt respectate normele sanitar veterinare.

Potrivit Hotararii Consiliul Local al municipiului Cluj-Napoca numarul 89 din martie 2010, clujenii care cresc mai mult de doua animale de companie intr-un apartament de bloc trebuie sa obtina acordul asociatiei de locatari, iar cei de la casa acordul vecinilor.

De asemenea, prin actul normativ s-a mai stabilit ca in Cluj-Napoca nu pot fi crescute mai mult de 5 pasari de dimensiuni mari si 10 de dimensiuni mici, iar, in cazul in care aceste prevederi nu sunt respectate, Politia comunitara poate aplica amenzi cuprinse intre 1.000 si 2.000 de lei.

Asociatiile care lupta pentru protectia animalelor au luat pozitie si au contestat in judecata hotararea Consiliului Local. Procesul a fost intentat de Asociatia pentru protectia Animalelor "Arca lui Noie" si Federatia Romana pentru Protectia si Controlului Animalelor, iar instanta a stabilit ca nu exista niciun act normativ care sa confere Consiliului Local dreptul de a stabili conditiile in care animalele domestice sau de companie pot fi crescute.

Prima sentinta a fost emisa de Tribunalul Cluj, dar a fost contestat si Curtea de Apel Cluj a dat o sentinta definitiva in acest caz, anuland hotararea, scrie ziarulfaclia.ro.

17-10-2011, 12:48
50 vizualizări
7 comentarii
daniel22-10-2013, 9:51
In SUA exista cartiere in care toata lumea are caini, cartiere in cxare toata lumea are pisici, cartiere in care ai copii si cartiere in care nu locuiesc famili cu copii, caini sau pisici. Prin contract, cei care pe parcurs "dobandesc " caini, pisici, copii sunt obligati sa se mute in cartiere care permit si locuirea acestora asta chiar daca esti proprietar). Mi se pare mai corect si democratic : fiecare sa locuiasca si sa fie fericit asa cum isi doreste, nu sa se chinuiasca unii pe altii.
@geta suciu17-10-2011, 22:30
Taticule,stiu ce inseamna proprietate exclusiva, am avut in viata asta si casa, dar m-am mutat la bloc ca asa am vrut eu,in bloc m-am nascut si-mi place.Sunt suficient de civilizata, tin cont de vecinii mei, ii detest pe cei care nu detin macar un animal.Batjocura pe care o faci, nu mi se potriveste, am apt mult mai mare decat imi doresti,lucru pentru care nu trebuie sa dau explicatii.Murdaria provocata de animalele mele nu o las in seama nimanui.Copii trebuie invatati cu animalele ca sa nu devina altfel de animale.Sunt nespus de fericita in minigradina mea zoo cu 2 catei si nu ma vad obligata sa ma justific vecinilor mei.
Ion17-10-2011, 21:01
Sunt multi idiotii care se cred iubitori de animale si le chinuie in apartamente si pe deasupra deranjeaza si locatarii, daca tot iubesc animalele atat de mult sa se mute la tara unde este spatiu..
@geta suciu17-10-2011, 17:02
mamicule, proprietatea ta e exclusiva atunci cand ai casa, pe terenul tau. cand stai la bloc, mi se pare civilizat sa tii cont si de vecinii fara animale de casa. in limitele decentei, desigur. +psihoterapia se face personal, nu inscrii jumate scara de bloc la sedinte comune de latraturi. asta fara a aminti de cat&dogshit-ul ramas necules pe aleile dintre blocuri, parcuri unde se joaca copii mici samd. acu, ca vine iarna, ingheata si n-are miros, insa la vara...
eu iti doresc o gradina zoo privata intr-un apt mediu de 50-60mp, ceea ce nu le doresc vecinilor tai.
jiji17-10-2011, 16:32
atata timp cat nu-i deranjeaza pe vecini, nu vad de ce ar fi nevoie de o lege. ba mai nou mi se pare ca animalele de companie sunt trecute si la intretinere, deci e mult prea corect. multi declara mai putine persoane ! problema totusi e cu cei care nu mai pot sa le ofere conditii optime traiului in apartament si incepe sa miroasa tot palierul; acolo ar trebui ca la cea mai mica seziare sa vina "politita animalelor" si sa le ia "grija" de pe cap.
geta suciu17-10-2011, 15:46
Este o hotarare corecta! Nu mi se pare normal sa mi se ingradeasca anumite drepturi pe proprietatea mea.In UE nu exista asemenea ingradiri.Iubitori de animale ar trebui sa fie toti oamenii,fiecare camin sa aiba un animalut prin preajma.Este psihoterapie si multi au nevoie.Cat despre comantariul mda (?) nu toata lumea are chichineata de apt.Cei care au asa ceva nu prea se indura sa tina si un animal, asa ca nu generaliza.
Felicitari Curtea de Apel Cluj!!!
mda17-10-2011, 14:16
sa cresti animale intr-un apartament de bloc?!? pai ce cred cei de la arca lui NOIE (sic!)? nu chinui un animal intr-o chichineata de apartament?

Cele mai citite ştiri din Politic/Administrativ

11 vizualizări
16-11-2018, 21:16
PMP vrea să scoată pensiile speciale ale parlamentarilor și să introducă votul electronic» Vezi tot
9 vizualizări
13-3-2012, 16:31
Rectorul UBB, Ioan Aurel Pop vrea sa stea de vorba cu studentii» Vezi tot
8 vizualizări
13-12-2012, 15:36
Femeile deputat de Cluj, la Stiri de Cluj LIVE. VEZI înregistrarea EMISIUNII» Vezi tot
7 vizualizări
14-7-2012, 12:45
Băsescu a aprins FLACĂRA DEMOCRAȚIEI la Cluj: Dacă pierd referendumul o voi stinge VIDEO» Vezi tot
7 vizualizări
14-2-2013, 14:55
Băsescu îl atacă pe Ponta de la Cluj: Să-i dezghețe pe aștia de la guvernare - VIDEO» Vezi tot

Sondaj de opinie:

Dacă în toamnă ar fi alegeri parlamentare, ce partid ați vota?