rosal_feb.jpg

Politic/Administrativ

Clujenii nu vor să parcheze mașinile în propriile curți: Și așa avem puțin spațiu verde

   

Un clujean a reacționat pe fondul discuțiilor din spațiul public privind redesenarea traficului în cartierul Gheorgheni. În acest context, s-a vorbit despre necesitatea ca proprietarii de case să parcheze în curte și nu pe stradă.

 

Stimate d-le Boc, ce aveti cu spatiile verzi? De ce nu incapeti de ele? In centrul orasului ati distrus tot ce era verde. Acum nici in cartiere nu incapeti de ele?

 

V-ati gandit o secunda de ce au oamenii curti? Exact, sa aibe verdeata!!! Sa nu fie inconjurati doar de betoane. De ce ma obligati sa parchez in curte? Nu e destul ca ati dat autorizatii de constructie in bataie de joc - vedeti zona rezidentiala Buna Ziua unde a construit fiecare cum si cat i-a taiat capul ca primaria semna fara probleme autorizatia de constructie, acum aveti probleme cu cei care mai au un pic de spatiu verde in jurul casei. Cand semnati autorizatii de constructie, va intrebati unde vor parca acei cetateni? Sau ei pot sa parcheze pe domeniul public... Ma astept in curand sa faceti afirmatia: aleile dintre blocuri sunt ocupate de masini, cat timp spatiile verzi din jurul blocurilor stau goale!!! Gresesc? De ce asociatiile de proprietari sa aibe dreptul la spatiul verde, iar cei care locuiesc in case nu? 

 

Va plangeti ca centrul orasului e sufocat de masini. V-ati gandit care e cauza si cine e de vina? Exact! Primaria!!!! Daca permiteti firmelor cu mii de angajati sa isi desfasoare activitatea in buricul orasului, ce va mirati? Doar in Piata Mihai Viteazul sunt cel putin cinci firme cu sute – mii de angajati. Minim 60-70% din angajati merg cu masina la servici. Doar un exemplu: Firma NTT – 1.500 angajati in Cluj. Inseamna minim 1.000 de masini care zilnic strabat centrul Clujului cel putin de doua ori!!! Faceti sensuri unice, inchideti strazi, desfintati parcari, faceti benzi speciale pentru autobuze, etc., adica va luptati cu efectul, in loc sa indepartati cauza!!! Nu e destul ca vin zeci de mii de cetateni din alte orase si se muta la Cluj, ii mai bagati direct in centru!

 

Ati desfiintat parcarea pe toata Calea Motilor. Nu v-ati gandit sa faceti un loc de parcare pentru spitalul de copii – acolo e si Unitatea de Primiri Urgente pentru copii. Am avut o urgenta cu copilul (nu era cazul sa chem ambulanta, dar copilul nici nu se putea deplasa pe jos), si a trebuit sa-l duc in spate de pe strada Cardinal Iuliu Hossu pana la urgenta (copilul avand 52 Kg). Portarul de la Spital m-a indrumat sa parchez in parcarea de la primarie. Trebuie sa plimbi copilul bolnav sute de metrii pe jos sau in spate (daca poti)...

 

Ce sa mai spun despre intelepciunea acelor personaje care au aprobat acele ”sensuri giratorii uriase”, ca de ex. Piata Cipariu. Obliga cartierele: Observator, Zorilor, Calea Turzii (cu locuitorii din Feleac si mai departe), Buna Ziua, Andrei Muresanu, Strada C.Brancusi, Borhanci, Cartierul Gheorgheni sa treaca printr-un singur punct: Piata Cipariu!!! Ati vazut la orele de varf pana unde se intinde coada de masini?

 

La fel sunt si sensurile unice fara logica. Un ex. Strada Aviator Badescu. Care este logica sensului unic spre oras? Cine vine de pe acea strada este obligat sa intre in Piata Cipariu (“obligatoriu la dreapta”). Cine vine dinspre Cimitir si doreste sa urce pe Turzii... este obligat sa intre in giratoriul urias din Piata Cipariu, nu poate sa mai degajeze zona urcand pe Aviator Badescu. Chiar si locuitorii acelei strazi sunt obligati sa treaca prin acel giratoriu – si cand pleaca si cand se intorc!!! Unde e logica?

 

Ati distrus acest oras si nu va opriti! Ce aveti cu Clujul???”, a scris clujeanul pe site -ul de reclamații Domnuleprimar.ro.

 

Propunerea de ”remodelare” a traficului din zona de case a cartierului Gheorgheni va fi dezăbută public. Vezi AICI detalii.

 

Dacă aveți sesizări sau reclamații despre activitatea autorităților publice, le puteți sesiza la emailurile: office@stiridecluj.com, investigații@stiridecluj.com sau direct pe pagina de Facebook.

4-9-2017, 23:01
54 vizualizări
20 comentarii
TotEu6-9-2017, 18:22
Haloo domnu', nu te lega de strada Aviator Badescu! Acolo sta gunoiul de fost prefect al Clujului pe nume Vuscan si la cererea lui expresa s-a facut sens unic in jos tocmai ca sa nu-l deranjeze traficul! Paduchioasa de la circulatie, aia de nu are carnet, n-a aflat inca de schimbarea prefectului si sta aplecata in continuare sa-l saru
Tzaranu cu jeep5-9-2017, 10:01
Halo domnu' fa bine si parcheazati rabla in curtea dumnitale. Lasa loc pe strada pentru masinile viniturilor din AB, BN, HD, MM, SB, etc. Ei, care stau cate 3-4 intr-un apartament dar au fiecare masina barosana cumparata de taticu care a vandut cateva oi, ei au dreptul sa parcheze pe alei, stradute, trotuare si unde le mai taie capul. Tu NU. Nu tu iti maturi / deszapezesti trotuarul din fata casei, ci vine vinitura din blocul vecin sa o faca...
Asa ca o paranteza... replica la urmatoarele acuze:
- @nenea nemultumit: Dacă nu ai bani, vinde casa si muta-te pe lângă oraș unde iți permiți o curte in care încape mașina si verdele!
- poov: libertatea lor se termina unde incepe libertatea celuilalt. Drumul e facut ca sa circule restul, nu sa isi parcheze unul si altul masina,
- eu: trebuie sa te gandesti ca incomodezi circulatia altora (fie pietoni fie masini).
etc.
Conform gandirii voastre "intelepte".... toti cei care locuiesc la bloc NU AR TREBUI sa li se permita sa aibe masini. Ei parcheaza PE DOMENIUL PUBLIC!!! Chiar daca e inchiriat locul de parcare, este DOMENIUL PUBLIC!!! Cine e vinovat ca nu va puteti permite gradini sa aveti unde sa va parcati masina? Nu aveti gradina... sa nu aveti nici masina!!!gigi5-9-2017, 10:03
Esti prost. Stai jos.
@nenea nemultumit5-9-2017, 11:23
Sunt de acord cu "gigi"!
Era vorba de cei ce stau la casa, au curte in care ar încăpea mașina dar din comoditate si dorința lor de avea mai mult verde pe proprietatea personala prefera sa parcheze pe gratis in strada sau pe trotuar (proprietate publica) afectând siguranța oamenilor care trec/locuiesc in zona respectiva. Tudom?
@@nenea nemultumit5-9-2017, 14:25
refera sa parcheze pe gratis in strada sau pe trotuar (proprietate publica) afectând siguranța oamenilor care trec/locuiesc in zona respectiva. Tudom?

cum afecteaza siguranta?esti prost? daca esti pieton nu poti ocoli masina,daca esti sofer nu poti merge mai incet?
@nenea nemultumit5-9-2017, 16:18
Te râcâie ca nu te lasă gratis cu mașina in drum sau pe trotuar? Iti e greu sa faci ce trebe? Daca un batran, un copil, o mama cu un carucior tre sa iasa in strada, ca ai parcat matale pe trotuar si ii loveste o masina al carei sofer nu i-a vazut la timp, sa stii ca ai parte de vina in treaba respectiva!
eu5-9-2017, 18:18
@Tzaranu cu jeep, @@nenea nemultumit, pai tocmai ca sunt foarte multi care parcheaza jumate pe trotuar si jumate pe strada si de multe ori si pe cealata parte tot la fel si apoi sa vezi pericol de accidente (pietoni, biciclisti sau chiar masini). De aceea am spus ceva legat de bunul simt. Dar unde nu e educatie nici bun simt nu are cum fi...
.5-9-2017, 9:26
Din cauza viniturilor
@nenea nemultumit5-9-2017, 8:50
Dacă tot stai la casa in zona premium a Clujului înseamnă ca ai bani, in consecință fa-ti o gradina suspendata ca sa ai mai mult verde! Pam pam!
Dacă nu ai bani, vinde casa si muta-te pe lângă oraș unde iți permiți o curte in care încape mașina si verdele!
@raspuns5-9-2017, 14:26
da pot si sa stau sa te incurc pe tine,cat timp legea nu ma afecteaza ma doare undeva de voi astia care-mi ziceti sa-mi bag masina in curte
poov5-9-2017, 8:01
Daca vreti spatiu verde, daramati-va casele!

Astea sunt reflexe comuniste, "e strada noastra", "e parcul nostru" se traduce 'al meu" in comunism in loc de "si al meu"; acesti oameni obisnuiti pe acea vreme sa nu existe proprietate publica sau privata nu reusesc sa le delimiteze corect, totusi in timpul adaptarii au reusit sa inteleaga ca aia privata e a lor, dar folosesc permanent si bucati din aia publica, nu inteleg ca libertatea lor se termina unde incepe libertatea celuilalt. Drumul e facut ca sa circule restul, nu sa isi parcheze unul si altul masina, chiar daca nu e folosit trebuie lasat liber si asta nu are legatura cu parcarile care vrea sa le faca Emil acolo.

Cu zonele verzi are omul dreptate, din pacate plangerea asta e pe acelasi stil, pana acum l-a durut in c** de zona verde, acum ca e afectat el a sarit ca ars, asa e toata tara asta, ii doare in c** de mediu, de drumuri, de spitale pana sunt ei afectati, dupa incepe nebunia!
gigi5-9-2017, 10:04
Corect. Au impresia ca si strada e a lor, parca ar avea CF pe ea sau ceva de genu. Daca parchezi langa sau ceva se agita. De ce c**** ai curte atunci? Lasa pe strada sa treaca nebuna aia ce zgarie masinile si apoi vezi cum o parcati in curte. Retarzi mintal.
eu5-9-2017, 7:34
Omul are si dreptate in unele privinte dar si greseste in altele. Adica daca ai curte mi se pare de bun simt sa parchezi masina proprie in curte si nu pe trotuar sau strada mai ales ca este mai in siguranta si trebuie sa te gandesti ca incomodezi circulatia altora (fie pietoni fie masini). Partea de adevar insa este bine punctata cu lipsa parcarilor din centru. Eu sustin ca se pot face parcari subterane sau supraterane pe locul unor cladiri abandonate si darapanate din centru (si sunt destule - se vad usor care au geamurile sparte si tencuiala si acoperisul praf) Mergeti si vedeti in Orasele Europene din NV cum s-a rezolvat problema si se circula SUPERB in orase cu dublu numar de masini / familie ca si Clujul....
@eu5-9-2017, 10:13
Cladirile acelea darapanate sau abandonate sunt proprietate privata. Iar primaria nu vrea sa investeasca in achizitionarea acestor cladiri ci se asteapta ca proprietarii sa le doneze primariei. In vest in caz de nevoie primariile cumpara teren si fac investitiile necesare (oricum se recupereaza banii in timp).
eu5-9-2017, 17:55
De acord 100%. Eu zic doar sa mearga toti care se umfla in pene cu orasul nostru de 5* macar odata in orasele Germane sa vada parcari ultracentrale etajate conectate la panouri care arata tot timpul nr de locuri libere la toate sau parcari subterane f. elegante cu lift (Rotterdam) care rezolva problema. Noi tot facem comparatii cu alte orase Romanesti dar suntem f. departe de Europa la infrastructura. Tot incercam sa optimizam strazile lasate de Ceausescu si nu construim nimic nou (pasaje rapide, centura urbana, etc)
pop5-9-2017, 6:45
asa se face gazetarie, copy paste de pe ce scrie cineva si gata articolul.
iar aia cu "aibe" este dementiala.
parcagiu4-9-2017, 23:50
Atentie! Postaci.
gigi5-9-2017, 10:05
Atentie, esti prost.
adi4-9-2017, 23:19
Deci omu asta nu vrea sa is parcheze masina in curte, pentru ca Boc o facut prea multe sensuri giratorii in Cluj :))
cj4-9-2017, 23:16
Domnu asta merita o amenda maxima.

Cele mai citite ştiri din Politic/Administrativ

369 vizualizări
22-6-2018, 12:52
Cum şi-a motivat Dragnea demisia: ”Pentru mine, demnitatea e mai importantă decât orice funcţie”» Vezi tot
222 vizualizări
22-6-2018, 0:02
Firma SC DIFERIT refuză să lucreze la centura Floreștiului» Vezi tot
207 vizualizări
22-6-2018, 10:55
Mesajul Gabrielei Firea, după condamnarea lui Dragnea. L-a citat și pe Martin Luther King Jr.» Vezi tot
84 vizualizări
22-6-2018, 13:13
PSD nu RENUNȚĂ! A fost convocat Comitetul Executiv pentru Liviu Dragnea» Vezi tot
82 vizualizări
21-6-2018, 18:32
Dragnea, condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare, pentru instigare la abuz. Fosta sa soţie, Bombonica Prodana, scapă de proces» Vezi tot

Sondaj de opinie:

Dacă în toamnă ar fi alegeri parlamentare, ce partid ați vota?