Clujenii nu vor să parcheze mașinile în propriile curți: Și așa avem puțin spațiu verde

 

Un clujean a reacționat pe fondul discuțiilor din spațiul public privind redesenarea traficului în cartierul Gheorgheni. În acest context, s-a vorbit despre necesitatea ca proprietarii de case să parcheze în curte și nu pe stradă.

 

Stimate d-le Boc, ce aveti cu spatiile verzi? De ce nu incapeti de ele? In centrul orasului ati distrus tot ce era verde. Acum nici in cartiere nu incapeti de ele?

 

V-ati gandit o secunda de ce au oamenii curti? Exact, sa aibe verdeata!!! Sa nu fie inconjurati doar de betoane. De ce ma obligati sa parchez in curte? Nu e destul ca ati dat autorizatii de constructie in bataie de joc - vedeti zona rezidentiala Buna Ziua unde a construit fiecare cum si cat i-a taiat capul ca primaria semna fara probleme autorizatia de constructie, acum aveti probleme cu cei care mai au un pic de spatiu verde in jurul casei. Cand semnati autorizatii de constructie, va intrebati unde vor parca acei cetateni? Sau ei pot sa parcheze pe domeniul public... Ma astept in curand sa faceti afirmatia: aleile dintre blocuri sunt ocupate de masini, cat timp spatiile verzi din jurul blocurilor stau goale!!! Gresesc? De ce asociatiile de proprietari sa aibe dreptul la spatiul verde, iar cei care locuiesc in case nu? 

 

Va plangeti ca centrul orasului e sufocat de masini. V-ati gandit care e cauza si cine e de vina? Exact! Primaria!!!! Daca permiteti firmelor cu mii de angajati sa isi desfasoare activitatea in buricul orasului, ce va mirati? Doar in Piata Mihai Viteazul sunt cel putin cinci firme cu sute – mii de angajati. Minim 60-70% din angajati merg cu masina la servici. Doar un exemplu: Firma NTT – 1.500 angajati in Cluj. Inseamna minim 1.000 de masini care zilnic strabat centrul Clujului cel putin de doua ori!!! Faceti sensuri unice, inchideti strazi, desfintati parcari, faceti benzi speciale pentru autobuze, etc., adica va luptati cu efectul, in loc sa indepartati cauza!!! Nu e destul ca vin zeci de mii de cetateni din alte orase si se muta la Cluj, ii mai bagati direct in centru!

 

Ati desfiintat parcarea pe toata Calea Motilor. Nu v-ati gandit sa faceti un loc de parcare pentru spitalul de copii – acolo e si Unitatea de Primiri Urgente pentru copii. Am avut o urgenta cu copilul (nu era cazul sa chem ambulanta, dar copilul nici nu se putea deplasa pe jos), si a trebuit sa-l duc in spate de pe strada Cardinal Iuliu Hossu pana la urgenta (copilul avand 52 Kg). Portarul de la Spital m-a indrumat sa parchez in parcarea de la primarie. Trebuie sa plimbi copilul bolnav sute de metrii pe jos sau in spate (daca poti)...

 

Ce sa mai spun despre intelepciunea acelor personaje care au aprobat acele ”sensuri giratorii uriase”, ca de ex. Piata Cipariu. Obliga cartierele: Observator, Zorilor, Calea Turzii (cu locuitorii din Feleac si mai departe), Buna Ziua, Andrei Muresanu, Strada C.Brancusi, Borhanci, Cartierul Gheorgheni sa treaca printr-un singur punct: Piata Cipariu!!! Ati vazut la orele de varf pana unde se intinde coada de masini?

 

La fel sunt si sensurile unice fara logica. Un ex. Strada Aviator Badescu. Care este logica sensului unic spre oras? Cine vine de pe acea strada este obligat sa intre in Piata Cipariu (“obligatoriu la dreapta”). Cine vine dinspre Cimitir si doreste sa urce pe Turzii... este obligat sa intre in giratoriul urias din Piata Cipariu, nu poate sa mai degajeze zona urcand pe Aviator Badescu. Chiar si locuitorii acelei strazi sunt obligati sa treaca prin acel giratoriu – si cand pleaca si cand se intorc!!! Unde e logica?

 

Ati distrus acest oras si nu va opriti! Ce aveti cu Clujul???”, a scris clujeanul pe site -ul de reclamații Domnuleprimar.ro.

 

Propunerea de ”remodelare” a traficului din zona de case a cartierului Gheorgheni va fi dezăbută public. Vezi AICI detalii.

 

Dacă aveți sesizări sau reclamații despre activitatea autorităților publice, le puteți sesiza la emailurile: office@stiridecluj.com, investigații@stiridecluj.com sau direct pe pagina de Facebook.

Comentarii Facebook