Clujean amendat de jandarmi după ce a convocat pe Facebook un protest

 

Un clujean a fost amendat de jandarmi pentru că a convocat pe Facebook o adunare publică nedeclarată, în 21 octombrie, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca.

 

Se pare că am fost amendat pentru ceea ce Jandarmeria Română numeşte organizarea unei adunări publice :) :) în data de 21 octombrie. Ciudată, foarte ciudată fază: e drept că eu, personal, am desfăşurat un eveniment public atunci - dar am specificat foarte clar în descrierea pe Facebook că a fost un gest individual de protest.

 

Să înţeleg că brava Jandarmerie, paznica dreptăţii în România, nu mai urmăreşte ce postăm noi pe-aici, nu de alta, dar, dacă tot mă declară organizator :), să înţeleagă despre ce 'vorbeşte'? În fine, fireşte că va urma contestarea în instanţele româneşti, iar dacă pierd cumva procesul vom merge, cu răbdare, mai departe ”înspre” autorităţile europene, până când îmi recuperez suma (ce-i drept destul de piperată) şi le mai arăt odată organismelor de represiune şi servilism politic (fiindcă se pare că din procesele pierdute anterior nu au înţeles acest lucru elementar) că legea nu se interpretează, nici nu se exercită după bunul plac al comandanţilor şi şefilor lor politici.

 

A, ca să nu uit un lucru EXTREM de important, vă rog să mă anunţaţi de îndată dacă a mai fost cumva amendat cineva pentru atunci (că se leagă de mine e, întrucâtva, un lucru aşteptat. Dar dacă pentru ziua cu pricina i-au 'atins' şi pe alţii, e absolut inacceptabil... dacă apare nevoia, o să le explic celor, eventual, aflaţi în cauză de ce).

 

O să revin cu amănunte, încă nu am ajuns în posesia procesului verbal, pot bănui însă că e savuros-calomnios (auzi, dom'le, eu să particip la manifestaţii neautorizate?). Deocamdată, reiau mai jos descrierea (cum nu se poate mai clară, pentru cine ştie alfabetul) a "acţiunii" mele din 21 octombrie - nu de alta, dar ea va constitui, din punctul meu de vedere, baza pentru procesul "nostru":

 

”Sunt cetăţean european şi nu voi fi redus la tăcere. Suntem oameni liberi şi, cu orice risc pentru vieţile noastre personale, nu vom accepta distrugerea democraţiei.

Ceea ce vezi aici nu e invitaţia la o adunare publică. Dacă ar fi aşa, ai putea fi amendat/ amendată pentru simplul fapt de a da attend sau a fi prezent/ prezentă într-o piaţă publică sau pe o stradă atunci când "autoritatea" n-are chef să te vadă/ audă acolo. Ca şi când piaţa, strada i-ar aparţine. Ei bine, nu. Strada, ca şi piaţa nu au fost niciodată ale statului, municipalităţii, politicienilor, jandarmilor. Ele ne aparţin tuturor - şi acolo vom fi de fiecare dată când vrem să ne facem auziţi.

 

Deci nu e o invitaţie. E o declaraţie de intenţie şi de acţiune.

 

Eu, un oarecare cetăţean liber al României, afirm că duminică voi fi în piaţă, probabil cu o pancartă şi, dacă găsesc, o portavoce pentru a-mi exprima poziţia faţă de ce se întâmplă acum în ţară.

 

Fireşte, dacă împărtăşeşti îngrijorările mele privind monstruoasa interdicţie a protestelor fără-acord-de-la-autorităţi, ai putea ieşi şi tu, tot individual, când simţi nevoia. Dar numai dacă simţi, la fel ca şi mine, că ACESTA E UN MOMENT DE RĂSCRUCE şi că e nevoie de toţi.

 

Dacă, mai mult sau mai puţin întâmplător, se nimereşte să ieşi, din proprie intenţie şi alegere, tot atunci, dă-mi de ştire, mi-ar plăcea să vorbim - sau dacă ne vine să şi mergem pe străzile noastre, să o facem în aceeaşi direcţie”, a relatat Cornel Vîlcu.

 

Amenda aplicată a fost în valoare de 1.200 de lei.

 

Singura persoană sancţionată contravenţional în data de 21 octombrie a fost domnul Vîlcu Dumitru Cornel căruia i s-a aplicat o amendă în cuantum de 1.200 de lei ca urmare a încălcării prevederilor art. 26, alin 1, lit. a, din Legea nr. 60/ 1991 republicată privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice”, spun jandarmii clujeni, conform Mediafax.

 

Foto: Facebook / Cornel Vîlcu

Comentarii Facebook