Cluj-Napoca și celelalte primării vor plăti 4 mil. euro pentru SF -ul Centurii Metropolitane - VIDEO

 

Primarul Emil Boc a anunțat că municipiul Cluj-Napoca va achita, alături de primăriile din Gilău, Florești și Apahida, suma de 4 milioane de euro pentru realizarea studiului de fezabilitate al Centurii Metropolitane a Clujului.

 

Am pierdut 2 ani și nu ne mai interesează din ce motive. Dacă toate aceste etape vor fi respectate sunt șanse mari ca Centura Metropolitană să se facă. 

 

Ministrul Nica și-a oferit disponibilitatea de a primi rambursarea cheltuielilor cu acest studiu de fezabilitate de 4 milioane de euro. Inițial noi vom suporta aceste cheltuieli”, a spus Emil Boc.

 

Am primit susținere de la primarii de pe traseu, din Gilău, Florești și Apahida”, a mai spus Boc. 

 

Avem proiecte de jumătate de euro blocate din cauza problemelor de trafic, iar acum se pot grada aceste proiecte în funcție de aprobarea și succesul centurii”, a mai spus Emil Boc.

 

Întrebat ce va face Ministerul Transporturilor după finalizarea SF -ului, Emil Boc a spus: ”Din moment ce ne-au dat acest drept să facem studiul, este evident că ei vor urma să facă centura. Un alt argument important pentru realizarea acestui studiu de fezabilitate este deblocarea Spitalului Regional de Urgență. Fără această centură nu se poate face nimic. Cum să ajungi la spital la modul în care arată acum drumul spre Florești”.

 

Primarul comunei Florești, Horia Șulea, a spus că Floreștiul va suporta din propriul buget realizarea studiului de fezablitate aferent comunei. 

 

Daca Guvernul PSD este incapabil a realiza proiecte de mare infrastructura precum autostrazi, nu e nici un bai, le facem noi, autoritatile locale. Desi acest aspect nu e deloc unul normal si firesc.

 

Autostrada Metropolitana (Nod A3 - zona Cora, pe lunca Somesului cu racordari la zona rezidentiala Floresti) se demareaza de catre UAT Floresti si UAT Cluj Napoca. 

Alături de primarul Emil Boc am luat decizia de a realiza din bugete proprii Studiul de Fezabilitate si Proiectul Tehnic aferent soselei. Realizarea Autostrazii 

Metropolitane e cuprinsa in Masterplan si are asigurata finantarea europeana, însă, până acum, Guvernul a dormit bine mersi.

 

Solutiile pentru linistirea traficului din ZMC cer solutii comune si conlucrare”, a declarat primarul Horia Șulea.

Comentarii Facebook