Cluj-Napoca: Senzori în asfalt pentru a număra parcările din centru. De ce vor fi montați senzori și în stațiile de autobuz

 

Clujul va fi un Smart City din 2018, de când vor fi montate în asfalt senzori de numărare a locurilor de parcare și a staționărilor neregulamentare în stațiile de autobuz.

 

Vom trece din 2018 la montarea de sensori de parcare la bordură, la nivel stradal. Aceste date vor putea fi apoi inventariate și văzute pe o aplicație. Va fi un proiect mai larg care va viza parcările și stațiile de autobuz. E un proiect, cum îl numim noi, de Smart City. 

 

Vrem să ne și asigurăm că în stațiile de autobuz nu vor mai fi parcate mașini. Vor fi senzori și Poliția Locală va ști unde sunt alte mașini în afara autobuzelor.

 

Prima dată avem nevoie de senzorii montați la sol, iar apoi se pot face ”n” aplicații. Una dintre aplicații va fi ca Poliția Locală să fie sesizată atunci când se parchează în stația de autobuz, în fața spitalelor, pe pistele de biciclete”, a declarat primarul Emil Boc, la Napoca FM.

 

Acum, Poliția Locală verifică parcările din stațiile de autobuz pe baza imaginile surprinse de camerele de supraveghere.

 

În Piața Mărăști, Primăria Cluj-Napoca a decis montarea unui ”zid de beton”, pentru separa alveola din stația de autobuz de banda de mers. Numai așa s-a ajuns ca în stație să nu mai fie parcate mașini. Vezi AICI ce s-a făcut. 

Comentarii Facebook