Cladiri de birouri pe malul lacului din Gheorgheni! CJ Cluj: Va creste atractivitatea zonei


Conducerea Consiliului Judetean Cluj considera ca cele doua cladiri de birouri pe care Iulius Mall vrea sa le ridice pe malul lacului din Gheorgheni vor aduce multe beneficii si vor creste atractivitatea zonei.

Cladirile, de 10 si 4 etaje, vor ocupa 14.300 de mp.

In sedinta Consiliului de Administratie al S.C. UNIVERS T S.A, desfasurata in data de 10 februarie 2012, s-a analizat propunerea S.C. IULIS MALL CLUJ S.R.L., acesta exprimandu-si un acord de principiu, considerand oportuna aceasta investitie din urmatoarele considerente:

- Va aduce venituri suplimentare, in conditiile in care S.C. UNIVERS T S.A doreste sa continue programul de renovare-modernizare a complexului hotelier prin demararea lucrarilor de investitii la tronsonul amfiteatru, investitie esentiala pentru functionarea complexului la capacitate maxima si care la randul ei va genera o crestere substantiala a veniturilor societatii si implicit a dividendelor repartizate catre Consiliul Judetean Cluj. Pentru aceasta investitie, estimata conform devizelor proiectantilor la cca. 3.612.877,75 lei plus TVA, Univers T are nevoie acuta de lichiditati pentru a demara cat mai curand posibil lucrarile.

- S.C. UNIVERS T S.A. va beneficia indirect de aceasta investitie, deoarece chiriasii care isi vor desfasura activitatea in aceste cladiri de birouri, prin personalul angajat si prin colaboratorii lor, se constituie in potentiali clienti pentru complexul hotelier Univers T.

- Un alt aspect luat in calcul, in conditiile in care acum vorbim de un teren cu destinatia de parcare exterioara, este cresterea atractivitatii zonei prin reamenajarea unor suprafete cu destinatia de spatii verzi si prin proiectul de amenajare al lacului din imediata vecinatate a locatiei, prin implementarea unor facilitati de loisir precum pista pentru biciclisti sau cea pentru alergari, amenajarea unui debarcader sau, punctual, a unor spatii de relaxare in vederea exploatarii la maxim al efectului benefic al lacului.

- Nu in ultimul rand, mentionam beneficiile aduse comunitatii, prin atragerea de capital privat, crearea de noi locuri de munca, cresterea incasarilor la bugetul local si la bugetul consolidat de stat, respectiv cresterea randamentului terenului printr-o exploatare eficienta in interesul comunitatii locale.

Din punct de vedere al ofertei financiare, fata de propunerea initiala a S.C. IULIUS MALL CLUJ S.R.L de a asigura o cota minima garantata de 44.872 euro/an, calculata prin raportare la aria construita, Consiliul de Administratie a hotarat urmatoarele:

- Cota de participare a S.C. UNIVERS T S.A. la profitul rezultat din extinderea obiectului asocierii - de la momentul punerii in functiune a investitiei, cota este de 25% din profitul aferent extinderii obiectului asocierii, dar nu mai putin de 10.894 euro/luna, rezultand suma de 130.728 euro/an. Determinarea cotei minime garantate s-a realizat prin raportare la suprafata desfasurata construita si la oferta financiara initiala cu care S.C. IULIUS GROUP S.R.L a castigat licitatia organizata de Consiliul Judetean Cluj in anul 2005 si este prezentata in anexa la hotararea consiliului de administratie.

- Pe perioada derularii lucrarilor de construire, pentru a compensa eventualele efecte negative ale santierului din proximitate asupra activitatii si veniturilor hotelului Univers T, se va plati o suma de 3.600 euro/luna.

- De asemenea, pentru a nu altera rezultatul licitatiei, si implicit pentru limitarea efectelor negative ale extinderii obiectului asocierii asupra cotei de 25% din profitul asocierii aferent obiectivului investitional deja pus in functiune (Iulius Mall Cluj), Consiliul de administratie a hotarat obligativitatea tinerii unei evidente contabile distincte pe centre de venituri, precum si interdictia utilizarii profitului asocierii aferent obiectivului investitional deja pus in functiune, Iulius Mall Cluj pentru costurile necesare edificarii noilor constructii, acestea urmand a fi suportate exclusiv din aporturile asociatilor si finantari externe.

- Ultima interdictie se refera la desfasurarea de activitati comerciale similare celor desfasurate de S.C. UNIVERS T S.A., respectiv servicii de alimentatie publica si servicii de cazare.

Proiectul a fost supus discutiei in sedinta Consiliului Judetean de vineri, 24 februarie, dar votul a fost amanat.

Iulius Mall vrea sa sa ridice doua cladiri de birouri pe malul lacului din Gheorgheni

Comentarii Facebook