CJ Cluj a clarificat proprietatea terenului de 7.000 de metri pătrați de pe strada Hașdeu

 

Consiliul Județean Cluj a clarificat proprietatea terenului de 7.000 de metri pătrați de pe strada Hașdeu, pe care ar fi urmat să fie construit mall -ul Akademia Center.

 

Consiliul Judeţean Cluj a fost notificat oficial în legătură cu faptul că Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Cluj a dispus prin încheiere radierea dreptului de ipotecă şi a tuturor celorlalte înscrieri din cartea funciară care grevau imobilul aflat în proprietatea publică a judeţului Cluj, situat pe strada Haşdeu nr. 6, imobil pe care urma a fi realizat proiectul Akademia Center.

 

Am reuşit să clarificăm situaţia juridică a acestui imobil aflat în patrimoniul judeţului Cluj, imobil extrem de valoros şi care prin poziţionarea sa ultracentrală se pretează a fi folosit în multiple moduri, în interesul general al comunităţii. În acest moment, cele două parcele care însumează aproape 7000 de mp sunt libere de orice sarcină, motiv pentru care vor putea fi redate cât de curând clujenilor, prin edificarea unui obiectiv de interes public”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe.

 

Reamintim în acest context faptul că, după un blocaj care a durat mai mulţi ani, paşi concreţi în vederea clarificării statutului juridic al terenului de pe strada Haşdeu au fost întreprinşi începând cu vara anului 2016. Ca urmare a denunţării, de către lichidatorul judiciar, a contractului de bază dintre Consiliul Judeţean Cluj şi societatea Nisco Invest SRL., a încetat orice raport contractual cu această societate aflată în faliment. Astfel, contractul de concesiune, încheiat pe o perioadă de 49 de ani, a fost considerat desfiinţat, nemaiputând fi vorba despre vreun drept asupra bunurilor viitoare edificate pe acest teren aparţinând domeniului public al judeţului Cluj.

Comentarii Facebook