Cioloș va fi premier dacă PNL câștigă alegerile: ”Sper să am sprijinul vostru”

 

Consiliul Naţional al PNL a validat în unanimitate propunerea de desemnare a lui Dacian Cioloş drept candidat pentru postul de premier, după alegerile parlamentare din 11 decembrie.

 

În discursul său, premierul Dacian Cioloș a prezentat Platforma #România 100 și a cerut sprijinul PNL pentru acest proiect:

 

Pentru platformă, sper să am și sprijinul dumneavoatră, să pornim de la lucruri care trebuie făcute, astfel încât o perioadă de 4 ani de guvernare să însemne o viziune pentru viitorul României. Sper să putem construi în jurul acestei platforme ("România 100" — n.r.) un proiect în care să propunem României un alt fel de a guverna. (...) Dumneavoastră sunteți un partid care — am observat încă din faza alegerilor locale — ați acceptat să dați tonul acestei schimbări și ați luat unele decizii care, pornind de la istoria partidului din acești ultimi ani, probabil pentru unii au fost decizii dureroase. Aceea de a renunța la anumiți oameni care și-au dedicat viața partidului, dar care, din diferite motive, probabil și din cauza modului în care, într-o anumită perioadă, s-a înțeles să se facă politică, au adus anumite probleme care au creat această dificilă comunicare între un partid și societate. Ați hotărât să faceți acest pas, să puneți în față oameni noi, să aplicați criterii de integritate pe care să le puneți nu doar pe hârtie, ci să le aplicați în practică și în același timp să veniți și cu idei noi”, a afirmat Cioloș, la Consiliul Național al PNL.

 

Liberalii promit că-și vor asuma în programul de guvernare platforma lansată de premier. 

 

Liberalii nu sprijină un om, ci un mod de acțiune, un alt fel de a gândi societatea românească. Mergem în fața românilor cu o propunere simplă: un premier care nu este membru de partid și care va avea un cabinet format din oameni onești”, a declarat președintele PNL, Alina Gorghiu, subliniind că nu crede că liberalii sunt ”în competiție cu PSD”.

Comentarii Facebook