Cine ar iesi primar in Cluj, daca ar vota numai mediul online: Boc sau Nicoara - Tise sau Uioreanu? - SONDAJ


Un sondaj de opinie efectuat exclusiv in mediul online prezinta informatii interesante in legatura cu modul in care s-ar colora Consiliul Judetean si Consiliul Local, dar si cine ar iesi primar.

Sondajul a fost realizat prin platforma iVox, realizata de clujeanul Sandu Babasan si comandat de bloggerul Liviu Alexa.

Daca duminica viitoare ar fi alegeri pentru Consiliul Judetean Cluj, 31,02% ar vota cu PDL, 24,77% cu USL, in timp ce 13,19% nu s-ar prezenta la vot si 12,5% au spus ca nu stiu cu cine ar vota.

In cazul votului pentru presedintele Consiliului Judetean Cluj, sondajul arata ca 36,65% ar vota cu Alin Tise (PDL), 17,82% cu Horea Uioreanu (USL), 14,81% nu s-ar prezenta la vot si 21,99% nu stiu cu cine sa voteze.

In cazul in care duminica viitoare ar fi alegeri pentru functia de primar al Clujului, Emil Boc ar avea castig de cauza cu 43,12% din voturi, iar Marius Nicoara ar obtine 23,19% din sufragii. De asemenea, 11,23% dintre clujeni nu s-ar duce la vot si 10.14% au spus ca nu stiu cu cine ar vota.

Componenta Consiliului Local al municipiului Cluj-Napoca ar fi dominata de PDL, partid votat de 37,32% dintre clujenii din mediul online, USL ar obtine 23,19%, 12,32% nu s-ar duce la vot, iar 11,23% nu stiu cu cine ar vota.

 

Cei mai cunoscuti politiceni din Cluj sunt Emil Boc (PDL), Alin Tise (PDL) si Marius Nicoara (USL).

Astfel, doar 2% dintre respondenti nu au auzit de Emil Boc, iar 8% nu au auzit de Alin Tise. Marius Nicoara este si el cunoscut de 83% dintre participantii la sondaj. Ceilalti politicieni inclusi in cercetare sunt cunoscuti de mai putin de jumatate dintre respondenti, ajungandu-se la urmatoarea ierarhie în functie de notorietate: Peter Eckstein Kovasc – UDMR (46.53%), Horea Uioreanu - USL (46.06%), Mircia Girgiu - candidat independent (37.5%) Mate Andras Levente - UDMR (24.32%), Vasile Ilies- PRM (14.81%), Radu Andreica - PSR (13.66%) si Dorel Matis - PP-DD (12,73%).

In topul increderii pe care cetatenii o acorda liderilor locali, pe primele trei locuri se afla politicienii Emil Boc, care se bucura de cea mai mare incredere din partea populatiei clujene (36% îi acorda incredere mare si foarte mare). Acesta este urmat de Alin Tise (25% ii acorda incredere mare si foarte mare) si Marius Nicoara (19% ii acorda incredere mare si foarte mare). Cele mai ridicate procente de neîncredere le-au obtinut oamenii politici Peter Eckstein Kovasc si Mate Andras Levente.

 

Citeste AICI mai multe despre acest sondaj

Comentarii Facebook