Centura Florești - Cluj-Napoca se FACE. Lucrările încep în luna mai și vor dura 6 luni

 

Primarul comunei Florești, Horia Șulea, a anunțat că centura Florești - Cluj-Napoca, prin spatele centrului comercial Polus va intra în lucru în această lună.

 

Tocmai ce am semnat CONTRACTUL DE EXECUTIE AL DRUMULUI DE OCOLIRE DE PE PARTEA DE SUD, cel spre Manastur, cu executantul, SC Diferit. Urmeaza ordinul de incepere al lucrarilor si predarea amplasamentului. Luna aceasta demareaza santierul propriu zis ! 

 

Drumul, care va porni din strada Tăuțiului și va face joncțiunea în Cluj-Napoca cu Drumul Sfântul Ioan, va avea o lungime de 2,685 km (firul principal, la care se adaugă încă doi kilometri de bretele).

 

Drumul de Ocolire SUD va avea 11 podețe și 2 poduri, precum și două girații și 3 intersecții. Vor fi incluse și două bretele de legătură cu DN1, una în zona Metro și una în zona Polus. Carosabilul va fi de 2x 3,5 metri, pe o parte trotuarul va fi de 1,5 metri, iar pe cealaltă parte va fi inclusă și o pistă de biciclete, lățimea ansamblului trotuar – pistă de biciclete fiind de 2 metri. Toate acestea alături de rigole ranforsate, zid desprijin pe coloane, șanțuri de beton, rambleu, piloți forați, filtre drenante, drenuri orizontale și, bineînțeles, semnalizare rutieră”, a declarat primarul comunei Florești, Horia Șulea.

 

Finanțarea pentru această centură este asigurată dintr-un credit accesat de Primăria Florești de la CEC, în valoare de 47.672.339,40 lei. ”Este vorba de o linie de finanțare ce va fi folosită la realizarea Drumului de Ocolire pe partea de SUD, precum și la alte investiții publice. Bineînțeles, toate acestea pe lângă investițiile suportate din fonduri europene sau fonduri de la bugetul local. Este un instrument modern, care va greva bugetul anual al comunei cu mult sub nivelul maxim legal de 30%. Din păcate, iată, suntem nevoiți ca la acest proiect să ne descurcăm pe cont propriu, fără nici un ajutor. Vorbim de un proiect cu o importanță nu doar locală sau regională ci chiar și națională, fiind vorba totuși de o rută alternativă la calea de comunicație cu Occidentul a României. Este o investiție de aproximativ 27-30 milioane lei, o sumă considerabilă pentru o comună sau chiar un oraș, care nu putea fi suportată altfel decât printr-un credit”, a spus primarul comunei Florești, Horia Șulea.

 

Acesta a ținut să precizeze și că se va asfalta și mini-centura din partea de nord a comunei, care ajunge în strada Donath, din Grigorescu.

 

După această investiție mai urmează încă una, cât de repede, este vorba despre asfaltarea fostului drum de exploatație agricolă, drumul de pe partea de Nord a Floreștiului care face legătura dintre zona străzii Balastierei – Barajul Florești și strada Donath din Cluj-Napoca”, a mai spus Horia Șulea.

 

Acest drum este acum practicabil la nivel de macadam, dar va avea asfalt și o lățime de 6 metri. 

 

Centura de macadam de la Florești în Grigorescu, asfaltată în acest an

Comentarii Facebook