Ce spune Ponta, după ce a fost pus sub control judiciar: Nimeni nu m-a acuzat că am luat 220.000 euro



Fostul premier, Victor Ponta, a fost pus, marți, sub control judiciar în dosarul ”Tony Blair”, însă acesta susține că nimeni nu l-a acuzat că ar fi luat 220.000 de euro.

Într-un mesaj pe pagina sa de Facebook, Ponta a precizat că nimeni nu l-a acumzat că a luat 220.000 de euro, subliniind faptul că procurorii i-au interzis să facă declarații pe marginea acestui subiect.

"Nu m-a acuzat nimeni ca am primit 220.000 ( sau orice alta suma de bani)! Decizia procurorilor a fost urmatoarea "sa nu fac declaratii in mass media referitoare la obiectul cauzei sau aprecieri la adresa procurorilor care instrumenteaza cauza, la celelalte persoane cercetate in cauza, precum si la martorii audiati" -

Aceasta masura o voi contesta maine in fata judecatorilor de la ICCJ! Dupa decizia ICCJ voi putea sa imi expun punctul de vedere si sa imi demonstrez nevinovatia!", a scris Victor Ponta pe Facebook.

Procurorii DNA au dispus punerea în acțiune a măsurii de control judiciar asupra lui Victor Ponta, acesta fiind acuzat de folosire a influenței ori autorității în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite și complicitate la infracțiunea de spălare de bani.

Pentru desemnarea drept candidat pe listele unui partid politic a unui om de afaceri, într-un colegiu electoral în care formațiunea politică să aibă certitudinea că va obține mandatul pentru care se candida, Ponta Victor Viorel, în calitatea sa de președinte al respectivului partid politic, și-a folosit autoritatea pentru confirmarea propunerii acelui om de afaceri pe lista de candidați. Confirmarea propunerii a fost făcută de Ponta Victor Viorel în scopul obținerii de foloase ce nu i se cuveneau, constând în plata sumei de 220.000 euro, necesară organizării unei vizite în România a unei personalități politice străine. Se urmărea astfel ca, prin mediatizarea unor întâlniri alături de personalitatea care beneficia de notorietate internațională, Ponta Victor Viorel să câștige capital electoral, în condițiile în care, în cursul anului 2012, potrivit calendarului electoral, urmau să aibă loc alegeri locale și parlamentare. Suma de 220.000 de euro a fost obținută prin persoane interpuse, de la omul de afaceri plasat pe un loc eligibil”, se arată în rechizitoriul DNA.

Comentarii Facebook