Ce spune Cioloș după atentatele de la Bruxelles: Cu terorismul nu te poți lupta singur



Premierul României, Dacian Cioloș, a semnat joi în cartea de condoleanțe deschisă la Ambasada Belgiei în memoria victimelor atentatelor de la Bruxelles.

Cu acest prilej, șeful Guvernului a declarat că soluția pentru astfel de situații este întărirea cooperării între statele membre ale UE.

"Este un moment dificil nu doar pentru Belgia și pentru Bruxelles, este un moment dificil pentru Europa, pentru Uniunea Europeană. Din punctul meu de vedere, este o chemare în plus la solidaritate. Cu un astfel de flagel cum este terorismul nu poți să te lupți singur, oricât de puternic ai fi. După cum vedeți, este o modalitate foarte lașă de a acționa, care este contrară valorilor pe care le avem noi în Europa, cu care din păcate nu suntem obișnuiți", a afirmat Dacian Cioloș, potrivit Agerpres.

Aceșsya a precizat că este necesar ca statele membre ale UE să coopereze, în contextul în care trebuie menținut "spațiul de libertate" din Uniune.

"Cred cu tărie că doar prin întărirea cooperării între noi, între statele membre ale UE, putem să menținem în același timp spațiul de libertate pe care îl avem în UE, pentru că acesta este cel mai mult pus la încercare în momentul de față, pentru că tendința fiecărui stat membru este de a se replia pentru a se proteja. Deci, cred că pentru a putea păstra acest spațiu de libertatea, soluția este să întărim cooperarea", a subliniat premierul.

Întrebat cu privire la eventualitatea unor noi amenințări în cazul României, Cioloș a spus că autoritățile sunt în stare de vigilență și că nu au fost semnalate amenințări suplimentare.

Comentarii Facebook