Ce spune Boc despre schimbarea denumirii orașului din Cluj-Napoca în Cluj

 

Un grup de clujeni militează pentru abrogarea Decretului Consiliului de Stat privind atribuirea denumirii Cluj-Napoca municipiului Cluj nr. 194 din 16 octombrie 1974. Emil Boc a primit cererea lor și le-a răspuns. 

 

Primarul Clujului a spus că pentru a putea fi schimbată denumirea localității din Cluj-Napoca în Cluj trebuie făcut un referendum, ceea ce presupune un cost ridicat. ”În cazul schimbării efective a denumirii localității, este evidentă obligativitatea tuturor cetățenilor unității administrativ-teritoriale de a solicita modificarea în consecință a documentelor de identificare și stare civilă, ceea ce presupune costuri pentru aceștia și conduce la blocarea activității serviciilor care au în competența lor de soluționare acest tip de solicitări”, a mai adăugat primarul Emil Boc. 

 

Acesta a spus că în acest moment altele sunt problemele stringente ale orașului.

 

Schimbarea denumirii Municipiului Cluj-Napoca nu reprezintă în acest moment o prioritate pentru administrația locală în contextul în care unitatea administrativ-teritorială se concentrează pe direcționarea fondurilor disponibile în sectorul de investiții, în special în infractructura municipiului. De asemenea, denumirea Cluj-Napoca prezintă o notorietate mare atât la nivel național, cât și internațional și vine să ateste continuitatea unității administrativ-teritoriale începând cu perioada antică.

 

În consecința aspectelor menționate mai sus (enumerarea lor nefiind una limitativă), apreciem că în acest moment nu este nici oportună și nici prioritară schimbarea denumirii Municipiului Cluj-Napoca în Cluj”, a încheiat Emil Boc.

 

După răspunsul primarului, grupul de inițiativă a trimis o nouă scrisoare, pe care o redăm integral mai jos.

 

 

 

Comentarii Facebook