Ce spune Boc despre scandalul cu meșteșugarii de mărțișoare: Calitatea primează în centrul Clujului

 

Primarul Emil Boc a declarat că s-a optat pentru amplasarea de căsuțe în Piața Unirii pentru comercializarea de mărțișoare deoarece ”calitatea primează”.

 

Din nefericire, Primăria nu a făcut altceva decât să aplice standardele de calitate pentru centrul Clujului. Oricând, Asociația Meșteșugarilor sau altă formă asociativă dorește să facă lucruri de calitate în oraș sunt mai mult decât binevenite. Am primit o solicitare din partea unei firme de care habar nu am cine este firma respectivă, dar a venit cu un concept coerent, pe o perioadă întinsă de la Dragobete și până în 12 martie, cu un model de căsuțe foarte civilizat. Am fost aseară și am cumpărat mărțișoare. Nu mai sunt standuri care să nu facă față la cerințele unui oraș cum este Clujul. Dacă Asociația meșteșugarilor se reunește și pune la cap un concept pentru piața centrală a orașului, o poate înainta. Îi rog pe toți să înțeleagă că primează calitatea în centrul Clujului. Eu am aprobat și pentru alte locații, în afară de cea din Piața Unirii, pentru vânzarea de mărțișoare și produse de profil, dar chiar pentru centru am ridicat retențiile de calitate”, a spus Emil Boc.

 

Comercianții de mărțișoare spun că prețul pentru o gheretă a ajuns la 4.000 de lei, față de maxim 100 de lei, anii trecuți.

 

Din moment ce Piața este plină, eu cred că prețurile sunt acceptabile. Dacă nu era nimeni acolo, înseamnă că era o problemă. Piața este reglată de raportul dintre cerere și ofertă. Am trecut pe acolo și Piața are un raport unitar și sunt și alte evenimente acolo. Acesta este standardul de la care pornim în sus”, a mai spus Emil Boc, la Napoca FM.

 

Desemnarea firmei nu s-a făcut prin concurs, a întrebat moderatorul: ”Ca de obicei în centrul Clujului se depun cereri de aprobări temporare pentru evenimente. A fost singura solicitare depusă. Anii trecuți au depus numai meșteșugarii, dar acum nu au depus alții”, a replicat Boc.

 

Edilul a precizat că anii trecuți se consulta cu meșteșugarii, dar acum ”nu a mai depus nimeni”.

 

Foto: Mediafax

Comentarii Facebook