Ce spune Boc despre mizeria de pe Someș: Au apărut și cadavre ...

 

Primarul Emil Boc a spus că este la curent cu mizeria cruntă de pe râul Someș, primind foarte multe comentarii. Edilul a precizat că situația este fără precedent. 

 

Problema este în amonte la Tarnița, Belis, Gilău și Florești unde se aruncă deșeuri. Am ajuns să avem cadavre de animale și PET - uri aruncate de oameni care nu respectă legea în amonte. Am rugat Garda de Mediu să intensifice controalele, pentru că dacă mergi la Tarnița îți vine să plângi. Degeaba facem ordine îm Cluj pentru că la următoarea ploaie vin iarăși gunoaiele. Sper ca Garda de Mediu să dea un raport cu ce au găsit în amonte.

 

Am avut o discuție cu Apele Romîne și m-au asigurat că vor avea un echipaj cu barcă, care va lucra non-stop ca să se facă curățenie. Am promis un sprijin și din partea Primăriei.

 

De asemenea, am convenit să facem niște stăvilare, nu baraje, care vor fi proiectate de către Apele Române, iar Primăria le va amplasa la intrare în Cluj și altul în Florești. Sunt acele stăvilare care să oprească deșeurile de suprafață, PET -urile și mizeriile. Acest lucru va fi dat ca temă de proiectare până la 1 septembrie, iar noi le vom executa.

 

În plus, Compania Apele Române a anunțat că din 15 septembrie vor avea un echipament special pentru a curăța iarba din Someș, pentru a nu rămâne acolo agățate PET -urile. Rezolvarea ține de prevenția în amonte, iar sper că aici autoritățile ne vor spijini. În acest an am asistat la o avanlanșă de deșeuri pe care nu am mai avut-o niciodată”, a explicat primarul Emil Boc. 

 

Cum ne batem joc de Someș! Fotografii cu râul plin de gunoaie - FOTO

Comentarii Facebook