”Cartea de vizită a Clujului sunt spitalele, nu sălile de sport!”; ”Bisericile din Cluj arată mai bine ca spitalele”

 

Deputatul USR, Emanuel Ungureanu, le-a dat o lecție consilierilor locali și primarului Emil Boc, spunând că orașul ar trebui să se laude cu spitale performante, nu cu săli de sport și cu biserici care sclipesc de lux. 

 

Eu am o altă expertiză despre orașul Cluj-Napoca. Eu consider că noi ca oraș ar trebui să avem o carte de vizită complet diferită față de cea de azi. Este foarte important unde depozităm gunoiul și cum o facem, este o chestiune de interes public și se sănătate, iar cartea de vizită a unui oraș sunt spitalele, nu sălile de sport. Am spus asta înainte de a fi deputat și o spun și astăzi. Eu mă raportez la potențialul pe care îl are acest oraș și la bugetul lui, nu la ce nu fac alții (n.red. S-a dat exemplul orașului Târgu Mureș, unde Primăria nu alocă niciun ban sănătății). 

 

Orașul acesta este al nostru al tuturor. Nu putem să ieșim din responsabilitatea morală și etică, spunând că noi am dat în acest an cu 40% mai mult ca în anul 2017, raportat la Mureș, care nu dă nimic, și să spunem că am ieșit bine, am ieșit cu un mesaj bun. Noi ne raportăm la cât de bogat este acest oraș și la nevoi și la priorități. 

 

Am o rugăminte: ar trebui să existe un comitet la nivel local, mă implic și ei, care să identifice terenuri pentru clinici noi. Președintele CJ Cluj (n.red. Alin Tișe) într-o relație apropiată și politică și personală cu acest for... ne este greu să căutăm cu aceeasi abnegaţie terenuri, așa cum am făcut-o pentru o persoană privată (n.red. Alin Tișe), să căutăm terenuri în interes public. 

 

Vă voi da un exemplu: la Institutul de Transplant se bagă sume uriașe de bani, așa se întâmplă și Stanca și cu majoritatea clincilor (ca într-un sac fără fund). Rugămintea mea ar fi ca la anul pe vremea aceasta să întreb dacă ați identificat vreun teren pentru vreo clinică, să îmi spuneți că s-a chinuit cineva să facă asta.

 

Mă adresez și reprezentanților cultelor. Renunțați la solicitările din partea cultelor măcar un an și relocați sumele către spitale. Uitați-vă cum arată bisericile din Cluj și cum arată spitalele. Gândiți-vă ce se fac Înalții prelați când ajung la UPU și nu sunt ambulanțe, aparatură și medicamente. Poate că nu știți, dar la ORL nu este gardă la copii. Am adus ecografe la Pediatrie 2 și nu sunt ecografiști. Veți spune că sunteți primar, consilieri locali, și nu e treaba dvs, dar eu vă spun că este. Pentru că dacă aveți copiii minori cu otită, în weekend, nu aveți unde să mergeți.

 

Toți managerii din țară sunt puși în pericol. Aș putea să spun că nu mă interesează acest lucru, dacă nu ar exista o tăcere complice din partea lor atunci când sunt nevoie pentru oraș. Cei care i-au pus politic dau un telefon și își rezolvă problemele și îi sună pe medicii aceia, care vin din pijamale pentru ei. Pentru ceilalți din Cluj, Dumnezeu cu mila!”, a spus Emanuel Ungureanu. 

 

Puteți să mă ascultați sau nu, puteți să spuneți că sunt politician și vreau să îi iau locul lui Boc, lasă că știm noi... Dar gândiți-vă vce se întâmplă cu fiecare dintre noi, dacă am fi necunoscuți, ce se întâmplă când ajungem la UPU!”, a încheiata parlamentarul. 

 

Pe durata discursului, extrem de percutant al lui Ungureanu, primarul Emil Boc și-a făcut în permanență ”de lucru”, prefăcându-se că este prea ocupat pentru a asculta cele spuse la masa Consiliului Local. 

Comentarii Facebook