Candidații PSD Cluj la alegerile parlamentare au dat testul de integritate politică

 

Mișcarea civică Inițiativa România, prin platform AP16 (www.alegeriparlamentare2016.ro) a lansat cel mai amplu proiect din ultimii 26 de ani de informare publică electorală și de prezentare a candidaților.

 

Pe această platformă mai sunt prezentate și programele de guvernare, istoria politică a partidelor și rezultatele electorale din 1990 până astăzi.

 

Inițiativa România a estimat generos un număr de 746 de candidați cu șanse de a intra în Parlament (zonă eligibilă), pe baza sondajelor de opinie realizate până la data de 14 noiembrie 2016. Este vorba despre 220 de candidați PSD, 188 de candidați PNL, 104 candidați USR, 101 candidați ALDE, 96 de candidați PMP și 37 de candidați UDMR. Pentru fiecare dintre candidați s-a făcut o evaluare de risc pe baza informațiilor privind integritatea.

 

Echipa de candidați eligibili ai PSD Cluj a trecut testul de integritate integral: Fiecare candidat al PSD Cluj, considerat eligibil, (Horia Nasra, Cornel Itu, Cristina Burciu la Camera Deputaților, Vasile Ilea și Simina Șipoș la Senat) a fost evaluat la un risc minim pe baza informațiilor privind integritatea (e.g. problemele penale, incompatibilități, conflicte de interese), respectul față de statul de drept (e.g. inițiative legislative de amputare a puterii judecătorești sau de dezincriminare a unor fapte penale în interes partinic, voturi împotriva cererilor parchetelor de ridicare a imunității parlamentarilor) și traseismul politic.

 

Analiza Mișcării civice Inițiativa România confirmă alegerea corectă a echipei de candidați ai PSD Cluj. Suntem o generație nouă care își propune să respecte criteriile de integritate și să susțină statul de drept. Consecvenți principiilor fundamentale ale doctrinei social-democrate, am respectat în integralitate Codul de Conduită și de Etică al Partidului Social Democrat când am votat lista de candidați ai PSD Cluj, toți demonstrând o pregătire profesională normală și o probitate morală necontestată”, a comentat Horia Nasra, președintele interimar al PSD Cluj, rezultatul analizei Mișcării civice Inițiativa România.

 

 

 

Comentarii Facebook