Camionagii fenteaza centura Valcele-Apahida! Ei se avertizeaza prin statii cand sunt razii pe strada Buna Ziua VIDEO

 

Traficul greu prin centrul orasului, pe ruta Traian Vuia - Buna Ziua - calea Turzii, a scazut de 10 ori de la inaugurarea centurii Valcele - Apahida. Camionagii se anunta prin statii emisie-receptie.

 

Politia locala, impreuna cu cea rutiera, a demarat in ultimele doua sapatamani filtre in trafic pentru a-i amenda pe soferii care inca se incapataneaza sa nu foloseasca centura Valcele-Apahida.

"Centurile ocolitoare ale Clujului, centura nord-est si centura sud-est, inaugurate la o distanta de 3 luni de zile au insemnat eliminarea traficului greu din oras, cu cateva exceptii care au fost sanctionate de politia rutiera pentru nerespectarea acestor noi reguli.

De asemenea, mai sunt cateva utilaje de tonaj greu care circula prin municipiu pe baza unei autorizatii emisa de catre primarie, pentru cei care efectiv au activitati comerciale prin municipiu, spre exemplu cei care au depozite de materiale constructii, dar traficul s-a redus de cel putin 10 ori. Ma refer la utilaje de mare tonaj, fata de situatia anterioara", a declarat viceprimarul Radu Moisin.

Acesta a mai spus ca "sunt rare cazurile in care camionagii mai ajuns in oras, pentru ca de aproximativ doua saptamani a fost derulata o campanie agresiva de sanctionare a conducatorilor de utilaje de mare tonaj, care incepe sa isi dea roadele. Acesti camionagii dispun de statii de emisie-receptie, si se anunta unii pe altii. In cateva momente se duce vorba foarte repede ca la Cluj-Napoca este periculos sa intri cu TIR -ul prin oras", a mai spus radu Moisin.

In ultimele sapte zile, politistii locali au aplicat 30 de sanctiuni soferilor care folosesc ruta Traian Vuia - Nicolae Titulescu - strada Fagului - Buna Ziua - calea Turzi si nu intra direct pe centura Valcele - Apahida.

Comentarii Facebook