Bordurile de pe DN1, din Tureni, au declanșat un război între primar și CNADNR

 

CNADNR montează borduri pe DN1 E60, drumul național Cluj-Napoca - Turda, iar primărița din Tureni, Dana Mănăilă, s-a săturat să ceară politicos oprirea lucrărilor pentru că pun viața șoferilor în pericol. 

 

Primărița a sunat la CNADNR după Paște, pentru a opri lucrările, mai ales că pe DN1 au început să se producă accident, după montarea bordurilor pe mijlocul drumului.

 

Dana Mănăilă l-a sunat pe unul dintre directorii CNADNR, Cristian Andrei, dar acesta a refuzat să stea de vorbă cu ea.

 

Primărița a trimis o scrisoare Companiei de drumuri, în care solicita sistarea lucrărilor, motivând că benzile de circulaţie, în urma bordurării, nu mai au lăţimea prevăzută de lege, respectiv 3,5 m, ci au doar 3 m, că bordurile ar trebui montate pe lateral, întrucât nu există trotuare, iar inutilitatea montării bordurilor pe mijlocul şoselei este evidentă. De asemenea, a mai anexat scrisorii poze cu accidentele produse în Tureni într-un timp scurt, scrie ziarul21.ro.

 

După ce au trecut 30 de zile de la scrisoare, Dana Mănăilă l-a sunat din nou pe Cristian Andrei, care a promis că va trimite un control.

 

Pentru că nimic nu s-a făcut, în 15 iunie s-a dus la București, direct la cabinetul directorului Cristian Andrei. Acesta a motivat inițial că vorbește la telefon, iar apoi secretara a spus că a plecat din birou, relatează publicația.

 

Dana Mănăilă a stabilit, într-un târziu, o întâlnire cu secretarul de stat de la Ministerul Transporturilor. A doua zi s-a prezentat la Ministerul Transporturilor, dar secretarul de stat era în șecință. Portarul i-a cerut să plece, dar primărița din Tureni a făcut scandal, chiar dacă a fost amenințată cu poliția. 

 

Înverşunarea femeii a dat roade, întrucât a fost primită de către secretarul de stat. Acesta, împreună cu alţi ”şefi” au ascultat păsul femeii venită de la 500 de km, tocmai din Tureni, jud. Cluj să apere viaţa celor 3000 de oameni pe care-i are comuna, plus viaţa celor care o tranzitează.

 

După ce au ascultat, sugestia lor a fost că trebuie făcute două sensuri giratorii, numai că trebuie să spună primăriţa unde.

 

 

Dana Mănăilă a lansat un protest public față de situația de pe DN1, din Tureni, și le cere deputatului Mircea Irimie şi senatorului Alexandru Cordoş să se implice. 

 

În zona Tureni s-au produs în ultimele săptămâni trei accidente grave, dintre care unul soldat cu 3 morți.

Comentarii Facebook