Boc va vorbi cu premierul Cioloș despre finanțarea drumului expres din Florești și a centurii de SUD a Clujului

 

Primarul Emil Boc a anunțat că va discuta cu premierul Dacian Cioloș despre finanțarea drumului expres din Florești.

 

Drumul expres de 8 kilometri de la Autostrada Transilvania și până la Cora ar urma să fie finanțat din fonduri de la Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România. 

 

Cu oficialii de la CNANDR Cluj am discutat și am găsit înțelegerea lor. Și ei susțin această idee. Decizia se va lua la București, dar sper că discuția mea cu premierul Cioloș de la mijlocul lunii februarie va fi definitorie”, a declarat primarul Emil Boc.

 

Drumul expres de la nodul de autostradă din Gilău și până la sensul giratoriu de la Cora este un proiect mai vechi, dar care nu a găsit niciodată finanțare de la  București. ”Acest drum va avea mai multe racorduri spre Florești și ne va permite să introducem transportul în comun, fie tramvai, fie troleibuz. Pe acest drum estimăm că vor circula, zilnic, aproximativ 15.000 de autoturisme”, a mai spus Boc.

 

Primarul va discura cu premierul Dacian Cioloș și despre finanțarea centurii de sud, de la Nodul N spre Făget și apoi spre Apahida - Vâlcele.

 

Acest ultim proiect ar avea un cost de 500 de milioane de euro, a afirmat primarul Emil Boc. ”Niciodată în România un asemenea proiect nu se face din bugetul local. Ar trebui să lucrăm 50 de ani din bugetul local pentru o asemenea centură. Nici bugetul Clujului pe doi ani nu-ți ajunge, adică 500 de milioane de euro”, a mai spus primarul.

Comentarii Facebook