Boc susține că Parcul de Est (Gheorgheni) are sute de hectare: Aquapark -ul va ocupa numai 12 hectare

 

Primarul Emil Boc susține că Parcul de Est are o suprafață de sute de hectare, iar Aquaparkul promis clujenilor va ocupa numai 12 hectare. 

 

Edilul șef a fost luat la rost de ecologiștii care cer de ani de zile ca zona verde Estul municipiului să fie transformată într-un uriaș parc. ”Cele două nu se exclud. Nu luăm pepiniera Becaș ca să facem blocuri. Este vorba de a realiza utilități permise de Planul Urbanistic general. Zona Parcului de Est nu se rezumă numai la Pepiniera Becaș. Acolo mai sunt peste ... sute de hectare care vor continua cu parc și nu vor avea altă destinație. Se continuă parcul de est. În această zonă de 100 - 150 de hectare, mai mult chiar, acolo pe 16 hectare nu este o problemă să se facă utilități specifice zonei verzi. Nu se deturnează destinație. Parcul de este nu se rezumă numai la 16 hectare”, a spus Emil Boc, la emisiunea Realitatea FM.

 

Aquaparkul despre care se discută și care pentru care nu s-a făcut nimic încă, va ocupa circa 12 hectare, iar pe restul terenului va fi o bază sportivă pe care se vor antrena cluburile de fotbal din Cluj-Napoca: U Cluj, CFR Cluj, Sănătatea etc.

 

Declarația primarului pare ușor hazardată, pentru că planul Parcului de Est are numai 66 de hectare, nefiind acolo ”sute de hectare”.

 

Comentarii Facebook