Boc s-a ENERVAT și a explicat modul ABSURD în care s-a proiectat Autostrada Transilvania. Pe genunchi, domnule!

 

Primarul Emil Boc cere Guvernului să nu mai umilească Transilvania și să includă Autostrada Transilvania în finanțările pe fonduri europene. 

 

Cer foarte clar și expres Guvernului Ponta să includă în programul 2014 - 2020, pe fonduri europene, finanțarea Autostrăzii Transilvania. Este cadru legal deschis și dacă vor ignora acest aspect va însemna încă o dată umilirea Transilvaniei în privința lucrărilor de infrastructură. O dată cu finalizarea negocierilor și rezilierea contractului cu Bechtel s-a deschis calea spre finanțarea Autostrăzii Transilvania pe fonduri europene. Altfel cei 54 de kilometri de la Gilău la Câmpia Turzii și cei 60 de la Suplacu de Barcău vor rămâne singurii care vor fi finalizați din Autostrada Transilvania”, a declarat Emil Boc.

 

Întrebat cum răspunde afirmațiilor ministrului Marilor Proiecte, Dan Șova, care a precizat că finanțarea Autostrăzii Transilvania din fonduri europene nu poate fi făcută, Emil Boc a spus: ”Domnul ministru Șova ar trebui să pună mâna pe carte și să studieze acest aspect. Îi spun foarte clar și răspicat că, o dată cu finalizarea contractului cu Bechtel, s-a deschis calea pentru asigurarea finanțării Autostrăzii Transilvania pe fonduri europene. Decizia este politică a României. Dacă pentru domnul Șova Autostrada Transilvania nu este o prioritate, înțeleg, dar pentu Guvernul României ar trebui să fie o prioritate, având în vedere contribuția pe care această regiune o are la bugetul național”.

 

Emil Boc a dezvăluit și unele informații care se regăsesc numai în planurile inițiale ale Autostrăzii Transilvania, realizate în 2004 de premierul Adrian Năstase, ministrul Transporturilor, Miron Mitrea, și ministrul de Interne, Ioan Rus, cei trei artizani ai acestui proiect.

 

Voi știți că proiectul Bechtel s-a făcut fără proiectare, fără niciun fel de aproximare a costurilor. S-au luat 5 kilometri dintr-un traseu de 415 kilometri, s-au făcut niște măsurări sumare și s-a dat curs autostrăzii. Mai mare ignoranță din neprofesionalism nu am întâlnit în viața mea. Fără să se spună că acolo e șes, că acolo e Piatra Craiului, că dincolo e sol de altă natură. S-au făcut niște calcule sumare și s-a spus că trebuie să coste 2 miliarde de dolari sau ce era la vremea aceea”, a spus Emil Boc.

Comentarii Facebook