Boc: Romii care nu își dau copiii la școală nu vor mai primi ajutoare sociale - VIDEO

 

Primarul Emil Boc a declarat că municipalitatea investește, din fonduri europene, 4 milioane de lei pentru a crea un centru educațional pentru familiile de romi. 

 

Politica pe care o are Primăria este legată în primul rând de integrare pe cele trei componente: educație, loc de muncă și acoperiș. Niciuna nu poate fără cealaltă, dar cea mai importantă este de departe educația. Educația este cheia integrării romilor, de la cei mai tineri la cei mai în vârstă, pentru a putea fi parte a societății și pentru a fi cu adevărat cetățeni ai Clujului.

 

Astăzi, Primăria are în derulare sau depuse proiecte în valoare de 18 milioane de lei. Pe strada Înfrățirii, avem un proiect în derulare de 4 milioane de lei, care vizează reabilitarea centrului pentru copii, ”Țara Minunilor”. Scopul acestui centru este de a-i menține în învățământul de masă integrat pe copiii romi și pentru a preveni separarea de familie. Aici este vorba despre refacerea aproape de la zero a unei vechi locații, care va permite ca 35 de copii, împreună cu familiile lor, să beneficieze de tot ceea ce înseamnă sistem de integrare educațional, inclusiv două mese pe zi și gustare. Vor fi activități educațive. 

 

Proiectul s-a semnat în aprilie 2013 și stadiul de realizare este de 40%, urmând ca el să fie terminat la timp, în decembrie”, a declarat primarul Emil Boc.

 

Edilul șef a spus că obiectivul municipalității este ”să pornim integrarea copiilor romilor de la componenta educație. După ce aceste proiecte vor fi implementate, politica Primăriei este următoarea: NU se va mai beneficia de niciun ajutor social, de la Primărie, dacă nu îți trimiți copiii la școală. Este cheia numărul unu pentru integrare așa cum precizam. Sper ca această politică să contribuie la ameliorarea problemei romilor din municipiu. Avem proiecte depuse și pentru crearea de locuri de muncă pentru cei de la Pata Rât”, a mai spus Emil Boc. 

Comentarii Facebook