Boc propune iertarea de penalități a clujenilor cu garaje, care au uitat să își plătească taxa pe 2015

 

Primarul Emil Boc a declarat că proprietarii de garaje care au uitat sau au fost în imposibilitatea de a plăti taxa de 50 de lei, ar putea fi scutiți de la plata taxei abuzive de 14 ori mai mare.

 

Cei care nu au plătit la timp, trebuie acum să achite o taxă de ocupare abuzivă de 700 de lei.

 

Taxa de ocupare abuzivă este foarte mare. Dacă nu ți-ai plătit garajul până la data de 30 martie, plătești practic vreo 700 de lei, pentru că ai garajul și nu ți-ai plătit taxa. Am ținut cont de această propunere și pentru anul 2015, e vorba de 1000 de persoane, am propus prelungirea termenului de plată până în 15 octombrie. 

 

Marți, 22 septembrie, acest proiect este pe ordinea de zi. Dacă va trece, cei care nu și-au plătit din varii motive, fie au fost plecați în străinătate, au uitat, fie au fost bolnavi, în jur de 1000 de clujeni, vor avea la dispoziție din 22 septembrie și până în 15 octombrie pentru a plăti taxa de 50 de lei. Cei care nu au plătit în 2013 și 2014, circa 300 - 400, vor trebui să plătească taxa de 700 de lei pe an”, a declarat primarul Emil Boc, la emisiunea Știri de Cluj LIVE.

 

Acesta a spus că, din 2016, această taxă de ocupare abuzivă ar putea fi mult redusă. ”Vom putea, anul viitor, când facem bugetul să reducem această taxă. Numai atunci putem, dar între timp le dăm o mână de ajutor celor care au uitat să plătească în 2015. Poate au și dânșii dreptate că această taxă abuzivă este mare. Au fost multe cazuri când au fost plecați în străinătate și garajul era pe bunici sau au fost în spital. Putem găsi osoluție, sub rezerva că proiectul va fi votat matți, dar am văzut prijin din partea tuturor grupurilor din Consiliul Local”, a completat Emil Boc.

Comentarii Facebook