Boc îl acuză pe Ponta că legalizează jaful: Prin lege, instituțiile publice pot da contracte de până la 100.000 de euro fără licitație

 

Primarul Emil Boc îl acuză pe premierul Victor Ponta că a legalizat cheltuirea banilor publici fără licitație, până în cuantumul de 100.000 de euro.

 

Guvernul a modificat procedura de achizitie directă prin modificarea legislativă din luna iunie, astfel că pragul a fost ridicat de la 15.000 la 30.000 de euro pentru produse si servicii si la 100.000 de euro pentru lucrări. Acest lucru nu este oportun și în perioada în care am fost la Guvern am refuzat promovarea lui.

 

Actul normativ este în vigoare. Asta înseamnă că până în 100.000 de euro o instituție publică poate achiziționa orice, cu o chitanță, până la valoarea de 100.000 de euro. Nici măcar legea nu prevede obligativitatea celor trei oferte”, a declarat Emil Boc.

 

Primarul a declarat că, pentru o mai mare transparență, Primăria Cluj-Napoca va publica pe site -ul oficial al instituției toate achizițiile care vor fi făcute. ”Noi am luat următoarea decizie: Primăria va publica din 1 august, pe site -ul propriu, achizițiile publice directe. Dorim asigurarea transparenței totale în ceea ce privește cheltuirea banului public, în condițiile în care Guvernul a majorat abuziv achizițiile publice directe.

 

Solicităm și Guvernului să ceară instituțiilor din țară aceeași procedură transparentă de publicare pe site -uri a achizițiilor directe. Suntem prima Primărie din țară care publică pe site achizițiile publice directe”, a mai spus Emil Boc. 

Comentarii Facebook