Boc: Clujul este un oras pretentios. Nu ne putem permite sa ne transformam intr-un oras provincial in care predomina kitsch-urile

 Primarul Emil Boc a spus la o emisiune radio că Clujul nu isi permite sa se transforme intr-un oras provincial, in care kitsch-urile sa predomine.

Întrebat a fost întrebat de ce nu se fac proiectele mai rapid: ”Oamenii vor lucrurile să se finalizeze într-un termen cât mai scurt. Așa vorbim de 4 ani, 5 ani , 6 ani...”, i-a spus moderatorul emisiunii de la Realitatea FM primarului Emil Boc. 

 

Calitatea este cea mai potrivită. Clujul nu își permite să își coboare standardele. Dacă vrem să ne transformăm într-un oraș provincial, din acela în care toate kitsch - uri să predomine, dar Clujul are resurse de inovare, Clujul este un oraș pretențios pentru că are oameni de calitate. Toți ne spun că Clujul este altceva, când vin la Cluj, pentru că oamenii fac diferența. Ori oamenii cer diferența la Cluj. Cer să avem spații urbane de calitate și nu kitsch - uri urbane transformate peste noapte”, a răspuns primarul Emil Boc.

 

Spre exemplu un proiect derulat cu viteza melcului este podul Garibaldi, pentru care s-au prezentat planșele în 2014, și care nici acum, după 4 ani, nu are o licitație finalizată. ”Experții” din Primăria Cluj-Napoca, invocați de Emil Boc la fiecare emsiune, au reușit numai după 4 ani să termine caietul de sarcini și să se facî primul pas pentru licitație.

 

Dacă facem o comparație cu podul Napoca și ținem cont că vom avea un câștigător al licitației de la podul Garibaldi în circa un an, atunci lucrarea ar putea fi terminată undeva în 2021.

 

Un alt proiect bine lucrat este parkingul Negoiu, care a durat 6 ani până când a fost finalizat. 

 

Emil Boc s-a întors marți dintr-o vizită pe care a făcut-o în San Francisco și la Silicon Valley, zone cosmopolite în care inovațiile sunt la ele acasă. Probabil, Clujul își propune să aspire la acest statut, al unui praș IT, al viitorului. 

 

Boc: Metroul de la Cluj, realizat după tehnologia din 2050, cu levitație și sistem de ticketing

Comentarii Facebook