Boc îi acuză pe consilierii USL că ”fură toate ideile”. PNL se revoltă: E hoț și mincinos UPDATE: Emil Boc recunoaște că a greșit

 

Primarul Emil Boc a făcut o declarație care a aprins spiritele în lumea politică din Cluj-Napoca. A spus că ”la fiecare proiect pe care îl am, vin și consilierii opoziției cu proiecte similare”.

 

După ce am făcut toată vara inventarul necesar desfăsurarii acestui proiect, au venit și solicitările din partea consilierilor locali din opoziție. Cum avem noi o idee, cum vin și ei”, a declarat Emil Boc, făcând referire la inventarul cu cele necesare în școli și grădinițe.

 

In dimineata asta ne-a fost clar ca orasul nostru are la conducere un primar mincinos si hot, care ii minte in fata pe proprii alegatori cu nerusinare. Si nu sunt vorbe goale, avem dovezi in sprijinul afirmatiilor noastre, dovezi pe care le vom prezenta in continuare.

 

La conferința de presă de azi, 2 octombrie 2013,  Emil Boc si-a insusit cu nerusinare proiectul colegei noastre, Ioana Borza, privind dotarea gradinitelor cu aparatura necesara pentru gatirea mancarii sanatose.  Nu am fi reacționat la acest gest josnic, pentru ca nu conteaza cine are ideile, atat timp cat ele sunt aplicate spre binele copiilor clujeni.  Ceea ce ne-a obligat sa reactionam a fost modul lipsit de bun simt elementar prin care domnul primar Emil Boc a acuzat de  furt intelectual si plagiat exact persoana de la care el a furat acest proiect. Trebuie sa fii un om mic moral ca sa furi de la un coleg, o femeie, si apoi sa acuzi pagubasul de furt”, au precizat liberașii clujeni.

 

Primarul Emil Boc este acuzat că a pretins ca el a început încă din vară acest inventar, dar ”noi avem dovezi clare ca aceasta propunere a fost facuta de colega noastră Ioana Borza încă de la discutarea bugetului pe anul 2013, propunere denumită: dotarea grădinițelor cu suport logistic necesar mâncării sănătoase, pentru cele 52 de grădinițe”. Mai mult, colega noastră a prezentat și un calcul tehnic propunând suma de “780.000 de lei, adică 15.000 de lei pentru fiecare grădiniță în parte”. Domnul Boc a furat aceasta idee si apoi a declarat cu senintate ca proiectul a fost a Domniei-Sale. Cand cel care fură, vine și acuză de furt victima, e de datoria fiecaruia dintre noi sa reactionam”. 

 

Consilierii locali ai PNL Cluj-Napoca îi cer primarului Emil Boc să-și ceară scuze public clujenilor ”pentru ca ii minte si inseala cu nerusinare. Prin asemenea gesturi, domnul primar ne face sa ne fie rusine ca suntem colegi de primarie cu el. De aceea ne simtim obligati sa reactionam si sa cerem clujenilor sa nu accepte sa fie tratati ca niste “mitici” ignoranti”.

------------------------------------

UPDATE

 

Primarul Emil Boc a revenit asupra declarației și a precizat că dintr-o eroare s-a referit la un proiect propus chiar de Ioana Borza. ”Este proiectul doamnei Borza și am făcut o regretabilă eroare. Este proiectul propus de dânsa din vară. Îmi asum greșeala făcută pentru că eu aveam în minte un alt proiect de hotărâre, care viza inventarul mobilierului școlar cu probleme în școli. Și anume: tablă, mobilier, parchet etc. Acestea trebuie să fie schimbate și profesorii cer bani de la părinți. Acest proiect l-am propus eu, dar m-am referit din greșeală la proiectul cu bucătăriile care este propus de către domana Borza. L-am discutat personal cu dânsa la mine în cabinet. I-am promis că o voi sprijini pentru a obține fonduri în urma rectificării bugetare din octombrie. Este o eroare regratabilă pe care mi-o asum. În mintea mea am avut un alt proiect, al meu, care ține de inventarul de la școli pentru a nu mai plăti părinții din fondul școlii”, a declarat primarul Emil Boc.

 

Comentarii Facebook