Boc despre incidentul MTO - Ponta: Este inadmisibil! N-ai muncit, n-ai de unde să știi

 

Fostul premier Emil Boc a declarat că este inadmisibil modul în care s-a prezentat premierul Victor Ponta la consultările cu Traian Băsescu pe tema reducerii CAS.

 

Boc a explicat de ce nu a știut Ponta ce însemnană MTO. ”Nu a știut pentru că nu a contribuit cu nimic la restabilirea echilibrului bugetar. Dacă s-ar fi chinuit și dacă ar fi avut marile provocări pe care le-a avut guverul pe care l-am condus în perioada 2010 - 2011, de a reduce deficitul bugetar de la - 9 la sub 3%, atunci poate că ar fi știut ce însemnă MTO. N-ai muncit, n-ai de unde să știi. El culege roadele restabilirii echibrelor macrobugetare, pentru că el nu a făcut nimic pentru a aduce stabilitate economică a țării, ci a beneficiat de ce am făcut noi”, a spus Emil Boc.

 

Despre prestația premierului Victor Ponta și a ministrului de Finanțe, primarul Clujului a spus că: ”Este inadmisibil ca la nivel de premier şi ministru de Finanţe să nu ai o expertiză de specialitate când e vorba de discutarea unor măsuri cu impact bugetar concret. Trebuie ca ţara să se ferească de măsuri populiste sau măsuri care nu au acoperire reală în economie, pentru că am avut aceste excese în 2007 – 2008, după care a trebuit ca toţi românii să plătească costurile unei asemenea politici. Sunt acum constrângeri care ţin de colaborarea cu CE, pentru că acel MTO este cu CE, unde România are stabilit o ţintă de deficit bugetar şi una de deficit structural. Cel mai complicat lucru este de a respecta deficitul structural, de 1 la sută", a spus Boc.

Comentarii Facebook