Boc cere ca școlile din centru să își schimbe ORARUL, pentru a evita blocarea traficului: Trebuie orar diferențiat

 

Primarul Emil Boc i-a cerut inspectorului general școlar, Valentin Cuibus, să discute cu directorii școlilor din centrul Clujului, pentru a schimba orarul la care copiii vor începe cursurile. 

 

Avem nevoie de a ne conjuga eforturile și de a încerca până la 1 octombrie să impunem conducerii școlilor și liceelor din zona centrală a Clujului să își modifice ora de începere a cursurilor după următorul orar: 8.00, 8.30, 9.00. Doar prin această modalitate vom reuși să degrevăm din aglomerația existentă la începutul anului universitar, dar și începând cu 15 septembrie din centrul Clujului. Cred că stă la îndemâna noastră de a impune această politică publică și educațională de transport. Noi am făcut tot ce a ținut de noi cu liniile dedicate de a încuraja transportul în comun și le-am dat în funcțiune înainte de 1 septembrie. Facem în continuare eforturi la nivel de infrastructură pentru amenajarea unor sensuri giratorii, lărgirea unor intersecții, pentru a facilita accesul și al pietonilor și al șoferilor și al transportului public.

 

Este în beneficiul tuturor și de bun simț și nu este greu să solicităm, după un program pe care dvs. să îl gândiți cu conducerea școlilor, să își gradeze sosirea la școală dimineață. Poate fi ora 7.30, de ce nu dacă unii doresc, dar 8.00, 8.30, 9.00 ar fi un lucru care s-ar vedea în concret în circulația din centrul Clujului. Repet, nu mă refer la școlile din cartier, ci la cele din centrul Clujului. Dacă veți reuți, domnule inspector, noi vă stăm la dispoziție să asigurăm prezenșa poliției locale pentru a gestiona traficul”, a explicat primarul Emil Boc.

 

Vom fi deschiși. Lucrurile au început deja de acum 2 ani de zile, de când structurile primare de la Racoviță și Șincai au fost mutate în apropierea centrului. Ținând cont de lucrările de la Coșbuc, clasele primare vor fi mutate și ele. Încă din cursul anului trecut am început să mergem cu orele 7.30, 8.00, 8.30 pe zona Șincai, Racoviță, Reformați. 

 

Vom încerca să mergem în continuare, sigur, aici e o reţinere serioasă din partea părinţilor. Dar va trebui să impunem aceste lucruri. Cred că lucrurile se pot aşeza. Nu avem nicio problemă din acest punct de vedere, vom încerca cu directorii şcolilor să avem o discuţie pentru că e o nebunie ce se întâmplă în zona centrală, acesta este adevărul, şi trebuie să găsim soluţii”, a afirmat Cuibus.

 

La școlile din zona centrală a Clujului învaţă aproximativ 12.000 de elevi.

Comentarii Facebook