Boc: Bechtel poate cere statului român penalități de un milion de euro pe zi

 

Fostul premier Emil Boc a declarat că Bechtel poate cere, conform contractului, penalități de un milion de euro pe zi. ”Contractul semnat în 2004 a fost cel mai scandalos și fraudulos din istoria României”, a spus Boc.

 

Primarul Clujului a spus că Bechtel poate solicita despăgubiri în valoare de sute de milioane de euro pentru rezilierea contractului cu statul român.

 

Este inadmisibil să iei în analiză 5 kilometri din 415 și să faci un calcul, cât va costa toată autostrada. Așa s-a făcut în 2004, când contractul Bechtel a fost atribuit gratuit companiei americane. Au sondat pe o distanță de 5 kilometri și au dictat un preț, pe care l-au extins apoi la nivelul întregii autostrăzi fără alte studii suplimentare. 

 

A doua greșeală este că acel contract a fost făcut în totalitate în defavoarea statului român. Toate garanțiile au fost în favoarea Bechtel și pentru noi nimic. Dacă Bechtel vrea se plătesc circa un milioane de euro pe zi penalități, confom contractului.

 

Noi am reușit să negociem ca Bechtel să mai facă tronsonul de la Suplacu de Barcău - Borș și renunță la restul contractului. Așa am negociat în noiembrie 2011, dar probabil Șova (ministrul Transporturilor) a vrut să rezilieze și acea parte și Bechtel le-a arătat contractul. Si le-a spus că au de plătit penalități de milioane de euro.

 

Contractul a fost făcut numai pentru Bechtel și nu pentru statul român”, a mai spus Emil Boc.

 

Guvernul ar fi trebuit să rezilieze contractul cu Bechtel luni, 27 mai, dar acest lucru nu s-a reușit.

 

Contractul cu Bechtel nu a fost reziliat. Despăgubirile cerute de americani nu s-au negociat

Comentarii Facebook