Boc a testat troleibuzul de 400.000 de euro cumpărat de Primăria Cluj-Napoca - VIDEO

 

Primarul Emil Boc a testat troleibuzul de 400.000 de euro cumpărat de Primăria Cluj-Napoca. Acesta este primul din cele 20 care vor fi livrate.

 

Noul troleibuz are dotări de ultimă generație pentru a spori gradul de confort al clujenilor și pentru a-i determina pe cât mai mulți dintre ei să folosească mijloacele de transport în comun, în locul mașinilor personale.

 

Capacitatea troleibuzului este de 164 de călători, din care 42 pe scaune. De asemenea, are podea complet coborâtă, rampa de acces pentru persoanele cu dizabilități și funcția de kneeling, loc rezervat pentru utilizatori de scaune rulante pentru persoane cu dizabilități, spațiu destinat pentru cărucior pentru copii mici, sistem de încălzire cu aeroterme electrice pentru sezonul rece, sistem de ventilațieși aer condiționat pentru sezonul cald, sistem supraveghere video interior și exterior, consum de energie mai mic cu aproximativ 40% față de troleibuzele vechi și sistem electronic de control al frânării ABS/EBS/ASR.

 

Prețul total al contractului încheiat pentru cele 20 de troleibuze este de 42.049.100 lei + TVA. Troleibuzele vor fi puse în circulație treptat, 12 până la finalul acestui an, iar celelalte 8 anul viitor.

 

Investiția pentru un astfel de troleibuz este de circa 2 milioane de lei (400.000 de euro).



Comentarii Facebook